Üç kamu bankası, konut, binek araç ve tatil satın alacaklara sunulacak yeni kredilerin detaylarını açıkladı

Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank’tan yapılan ortak açıklamaya göre konut alımlarında 12 aya, araç alımlarında 6 aya kadar ödemesiz kredi imkânı sunulacak. Yerli üretici desteklenecek, tatile gitmek isteyenler kredisini 36 aya kadar ödeyebilecek

Kolaj: Independent Türkçe

Türkiye’de 1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme sürecinin ardından Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank’tan yapılan ortak açıklamada, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için verilecek dört yeni kredi paketinin detayları duyuruldu. 

Buna göre konut desteği kapsamında sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 faizle finansman sunulacak. İkinci el konutlar için ise yine en fazla 12 ay ödemesiz döneme sahip, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,74 faiz oranı ile kredi sağlanacak. 

İkinci el binek araç veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşteriler için yüzde 0,82 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı olacak.  En fazla 6 ay ödemesiz toplam azami “60 Ay Vadeli İkinci El Binek Otomobil ve Ticari Taşıt Kredilerinde” maksimum limit 150 lira seviyesinde belirlendi. 

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır binek araç veya ticari araç satın alacak müşterilere firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49-0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi verilecek. 

Yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet firmalarını desteklemek amacıyla bu firmalarla anlaşmalar yapılarak, asgari 3 bin lira, azami 30 bin TL kredi tutarı ile 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade, aylık yüzde 0,55 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak.

Kamu bankalarıyla anlaşma yapacak seyahat acentelerine tatil paketi satın almak için başvuran müşteriler, 10 bin liraya kadar 6 ay ödemesiz 36 ay vade ile uygun şartlarda kredi alabilecek. 

Seyahat acenteleri ile yapılacak anlaşmalarla vatandaşlar, tatil paketlerini, kredi kartlarıyla 3 ay ödemesiz, devamında 15 taksitle ödeme ile toplam 18 ay peşin fiyatına, faizsiz satın alabilecek. 

Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında uygulamaya alınan Bireysel Temel İhtiyaç Destek kredisinden yaklaşık 7 milyon vatandaşın istifade ettiği ve 40 milyar liraya yakın finansman imkanı kullandırıldığını ifade eden üç kamu bankası, “Söz konusu kredi paketi ile son iki ayda rekor seviyede bireysel kredi kullandırımı yapılmış olup, Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi başvuruları sona ermiştir” ifadelerine yer verdi. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU