Milli Gazete yazarı: 65 yaş üstüne yasağı kaldırmanın zamanı gelmiş olabilir

“Yaşlıları salgından koruyalım derken ruhsal ve bedensel çöküntüyle maruz bırakmayalım”

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Abdülkadir Özkan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında önlemlerden birisi olan 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağının kaldırılması gerektiğini söyledi. Özkan, yaşlıların salgından korunurken ruhsal ve bedensel çöküntüye maruz kalabileceğine dikkati çekti.

Özkan, “Virüs değil ev hapsi hasta edecek” başlıklı köşe yazısında “er nedense ne zaman bir normalleşme adımı atılsa ısrarlı bir şekilde 65 yaş üstü insanların bir türlü ev hapsinde sınırlandırma ya da gevşetme gündeme gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Yazar, şöyle devam etti:

Sanki söz konusu salgının tek hedefi yaşlılar ve bu salgın yaşlıları tasfiye etme havası yaygınlaştı. Bu gidişle salgın tamamen sona erse bile 65 yaş üstü olanlar sokağa ya çıkamayacak ya da çıksalar da endişe ile çıkacaklar. Kısacası, yaşlıları salgından koruyalım derken ev hapsinde fiziki ve ruhsal tahribata uğratacağız.

Hemen olayı abarttığım sanılmasın. Çünkü bu insanlar adeta yalnızlığa mahkûm olmuş durumdalar. Aynı evi paylaştıkları çocukları ve torunları ile bile yakın temastan kaçınıyorlar, kaçınmak zorunda oldukları telkin ediliyor. Böyle olunca da sanki yalnızlığa mahkûm edilmiş durumdalar. Bu gerçeği tespit sanıldığı kadar zor da değil. Pazar günü sokağa çıkmış olan yaşlılarla kısa birer sohbet açıkça ortaya koyacaktır. Çünkü sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından yararlanarak biraz hava almak için dışarı çıkan ve yürüyüş yapan bu insanları uzaktan gözlemlemek bile giderek yürümeyi bile unutmakta olduklarını görmeye yetecektir.

Özkan, “Yaşlıları salgından koruyacağız derken cezalandırmak anlamına gelebilecek sınırlandırmaların artık gevşetilmesi, hatta kaldırılmasının zamanı gelmiş olabilir” görüşünü de dile getirdi.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU