Gebze-Halkalı banliyö hattında fiyat tarifesi açıklandı

Yaklaşık 6 yıldır kapalı olan İstanbul'un banliyö hattı Marmaray’a bağlanarak bu sabahtan itibaren seferlere yeniden başladı

İki kıtayı birleştirerek İstanbul’u uçtan uca kat eden tren hattının tek yönde 75 bin, günde ise 1 milyon 700 bin yolcu taşıması hedefleniyor.

Hattın 1 ila 7 durak arası olan en kısa mesafesi 2 lira 60 kuruş en uzun mesafesi ise 5 lira 70 kuruş olarak ücretlendirildi. Metrobüste olduğu gibi istasyon çıkışlarında iade makineleri yer aldı.

 

 

Uzunluğu 76 kilometre olan hat ile Gebze’den Halkalı’ya veya tersi istikamette yapılacak yolculuğun süresi 115 dakika, baştan sona kadar kat edilecek toplam durak sayısı ise 43.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hattın yenilenmesi ile yolculuk süresi 1 saat 10 dakika kısaldı

Önceden 185 dakika olan Gebze’den Halkalıya yolculuk süresi yenilemenin ardından 1 saat 10 dakika kısaldı. Üsküdar-Sirkeci arası 4 dakikaya, Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme arası 13,5 dakikaya, Söğütlüçeşme-Yenikapı arası 12 dakikaya, Bostancı-Bakırköy arası 37 dakikaya, Gebze-Halkalı arası yolculuk süresi ise 115 dakikaya indi.

Gebze- Halkalı hattı durak isimleri

Hattaki istasyon isimleri; Halkalı, Mustafakemal, Küçükçekmece, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı, Sirkeci, İstanbul Boğazı, Üsküdar, İbrahimağa, Söğütlüçeşme, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Küçükyalı, İdealtepe, Süreyya Plajı, Maltepe, Cevizli, Atalar, Başak, Kartal, Yunus, Pendik, Kaynarca, Tersane, Güzelyalı, Aydıntepe, İçmeler, Tuzla, Çayırova, Fatih, Osmangazi ve Gebze olarak belirlendi.

 

 

Gebze-Halkalı hattından aktarma yapılabilecek istasyonların listesi

Banliyö hattının 12 noktasından, diğer metro ve tramvay hatlarına aktarma yapmak mümkün. Şu an entegre olunanlar ise sırasıyla:

Halkalı istasyonunda M1B Yenikapı-Halkalı metro hattı
Ataköy istasyonunda M9 İkitelli-Ataköy metro hattı
Bakırköy istasyonunda M3 Bakırköy-Başakşehir metro hattı
Yenikapı istasyonunda M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı,
M1B Yenikapı-Kirazlı ve M2 Yenikapı-Hacıosman metro hatları
Sirkeci istasyonunda T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı ve denizyolları
Ayrılık Çeşmesi istasyonunda M4 Kadıköy-Tuzla metro hattı
Üsküdar istasyonunda M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı
Göztepe istasyonunda M12 Göztepe-Ümraniye metro hattı
Bostancı istasyonunda M8 Bostancı-Dudullu metro hattı
Pendik istasyonunda M10 Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı
İçmeler istasyonunda M4 Kadıköy-Tuzla metro hattı

 

Yüksek hızlı trenin yanaşacağı duraklar

Yenilenen hattın yeniden hizmete girmesi ile birlikte Yüksek Hızlı Trenin (YHT) önceden Pendik’e kadar olan hizmet sahası da Halkalı’ya kadar genişledi. YHT bundan böyle Gebze, Pendik, Maltepe, Bostancı, Söğütlüçeşme, Haydarpaşa, Bakırköy ve Halkalı istasyonlarında da duracak. Hat, yük trenleri için ise Pendik'ten başlayan güzergahı Londra'ya kadar kesintisiz olarak uzattı.

Açılışı Cumhurbaşkanı yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hatları'nın açılışı dolayısıyla Kartal Meydanı'nda düzenlenen törene katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından makinist koltuğuna geçerek banliyö trenini kullandı.

Haydarpaşa-Gebze arasında bulunan, 29 Mayıs 1969 yılından bu yana hizmet veren banliyö tren hattının Pendik-Gebze bölümü 29 Nisan 2012 de, Kazlıçeşme-Halkalı bölümü 1 Mart 2013'de, Haydarpaşa-Pendik arasındaki bölüm 19 Haziran 2013'te yapılan son seferlerin ardından kapatılmıştı.

8 buçuk milyar liraya mal oldu

Söz konusu hatta 2 viyadük, 27 karayolu, 29 yaya alt geçidi, 21 karayolu, 12 yaya üst geçidi, 19 nehir geçiş köprüsü ve 60 menfez olmak üzere 170 sanat yapısı yeniden yapıldı. Yenileme çalışmalarındaki toplam maliyetin ise 8 buçuk milyar liraya ulaştığı açıklandı.

 


 

DAHA FAZLA HABER OKU