Kerkük'te IŞİD'e yönelik operasyonda 7 örgüt üyesi öldürüldü

IŞİD, Haziran 2014'te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmişti

Fotoğraf: Reuters

Irak'ın Kerkük kentinin güneyinde terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarda 7 teröristin öldürüldüğü belirtildi.

Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye, Ramazan Bayramı sonrası hazırlıkları yapılan ve bugün başlatılan operasyonda, kentin güneyindeki Çay Vadisi yakınlarında IŞİD terör örgütüne ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdiklerini aktardı. 

Harbiye, operasyonlarda 7 IŞİD'li teröristin öldürüldüğünü de açıkladı. 

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon gücüne bağlı hava kuvvetlerinin de operasyona havadan destek sağladığı bilgisini veren Saad Harbiye, operasyonun devam ettiğini ifade etti. 

IŞİD, Haziran 2014'te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Terör örgütü IŞİD'in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen terör örgütünün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerinde saldırıları devam ediyor.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU