Bakan Koca’dan Dilek hemşire paylaşımı: Durumu öncekinden ciddi ama kalbi hayatla bağını koruyor

Kovid-19’dan dolayı yoğun bakımda yaşam savaşı veren Dilek Akçabelen’in öldüğü yönündeki haberlere Sağlık Bakanı Koca’dan yalanlama geldi

Fotoğraf: Twitter

34 haftalık hamileyken yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalanan ve bebeği sezaryenle alınmak zorunda kalan hemşire Dilek Akçabelen yoğun bakımdaki yaşam mücadelesi devam ediyor.

İstanbul'da Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım hemşiresi olarak görev yapan 30 yaşındaki Dilek Akçabelen, mart ayında heyet raporuyla erken doğum iznine ayrıldı.

İddialara göre hastalığı komşusundan aldığı düşünülen Dilek Hemşire, 11 Nisan’da hastaneye kaldırıldı.

Durumu ağırlaşınca üç gün sonra bebeği sezaryenle alınan Dilek hemşire, 2,5 kilo doğan oğlu Tunç'u birkaç saniye görebildi.

Dilek hemşirenin böbrek rahatsızlığı ve hamileliğinde zayıflayan bağışıklığı nedeniyle durumu hızlı ilerledi, akciğerleri fonksiyonlarını yerine getirememeye başladı, nakil ihtiyacı doğdu. Akciğer nakli için organ nakli sırasına giren Dilek Akçabelen için olumlu haber gelmedi.

1,5 aydır yoğun bakımda olan Dilek hemşirenin durumu ağır.

"Bakan Koca iddiaları yalandı"

Sosyal medyada ve bazı haber kanallarında Dilek hemşirenin hayatını kaybettiği haberlerinin yayılmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaparak iddiaları yalanlandı.

Twitter’dan açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları kaydetti:

Dilek hemşiremizin yakınlarının üzüntüsü dün biraz daha arttı. Covid-19’a karşı yaşam mücadelesini 11 Nisan'dan bu yana sürdüren Dilek Akçabelen hakkında maalesef, teyit edilmemiş, yanlış bir haber yayıldı. Durumu öncekinden ciddi, ama kalbi hayatla bağını her şeye rağmen koruyor.

 

İstanbul Tabip Odası özür diledi

İstanbul Tabip Odası, Twitter hesabından dün yaptığı paylaşımla koronavirüs nedeniyle Hemşire Dilek Akçabelen’in hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Dilek hemşirenin sağlık durumuyla hakkında yaptığı paylaşım üzerine İstanbul Tabip Odası ikinci bir açıklama yaptı.

Yapılan paylaşım nedeniyle Dilek hemşirenin ailesinden özür dileyen İstanbul Tabip Odası, “Dün akşamki yanlış bilgi paylaşımımız için başta ailesi olmak üzere özür diliyoruz. Umudumuzu koruyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Tabip Odası dün akşam saatlerinde Twitter hesabından koronavirüse yakalanan ve 34 haftalık bebeği sezeryanla alınan hemşire Dilek Akçabelen’in hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU