Patrik Maşalyan'dan Hrant Dink Vakfı'na yönelik tehditle ilgili açıklama, Soylu’ya teşekkür

“Önemsenmeyen ve ifşa edilmeyen tehditlerin karanlıklara bürünüp ‘bir gece ansızın’ gelebileceğini daha kaç kez yaşamak zorunda bırakılacağız?”

Fotoğraf: AA

Türkiye Ermenileri Patriği II. Sahak (Sahak Maşalyan) Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink'e yönelik ölüm tehdidi mesajı ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Patrik Maşalyan'ın sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama şöyle:

Hrant Dink Vakfına ve ailesine yöneltilen karanlık tehditler aydınlatılmalı ve kaynağında kurutulmalıdır. Önemsenmeyen ve ifşa edilmeyen tehditlerin karanlıklara bürünüp “bir gece ansızın” gelebileceğini daha kaç kez yaşamak zorunda bırakılacağız?

Maşalyan zanlının yakalanması sonrasında da "Nefret suçu işleyenlerin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edilmesinden duyduğumuz memnuniyeti belirtir, bu konuda gösterdikleri titiz gayretten dolayı güvenlik güçlerine, sayın İç İşleri Bakanı  Süleyman Soylu şahsında teşekkürlerimizi sunarız" mesajını paylaştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmutşu?

Hrant Dink Vakfı, 29 Mayıs’ta vakfa yönelik ölüm tehditleri aldıklarını, bunların emniyet ve valiliğe aktarıldığını açıklamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada zanlının yakalandığını belirtmişti.

Gözaltına alınan H.A'nın Konya Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde, Azerbaycan uyruklu kız arkadaşının Dağlık Karabağ'da Ermenilerin yaptıklarıyla ilgili anlattıklarından etkilendiğini iddia ederek, bu nedenle vakfa tehdit içerikli mesaj attığını söylediği öğrenilmişti.

Zanlının ifadesi şöyleydi:

İnternetten tanıştığım Azerbaycan uyruklu kız arkadaşımın Karabağ'da Ermenilerle alakalı anlattıklarından etkilenerek böyle bir şey yaptım. Bu kapsamda bir de Ermeni Kilisesi'ni aradım, ancak telefonuma bakan olmadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU