Akit yazarı: Spor maskesi altında yapılan tahribatların haddi hesabı yok

"Daha çok çocuk ve gencimizi spor yapmaları için adeta seferberlik ilan ederken, gerçekleri görmeme gibi bir gaflete düşüyoruz"

Fotoğraflar: AA, Akit

Akit gazetesi yazarlarından Ahmet Gülümseyen “spor maskesi altında bir tahribat yapıldığını ve bunun haddi hesabı olmadığı” görüşünü savundu.

Geçmişte kadın güreşi için  “Toplumumuzun inanç, ahlak ve kültür değerleriyle bağdaşmayan, manevi çöküntüyü tetiklemek için kullanılan bir rezalet”  ifadelerini kullanan Gülümseyen, bugünkü köşe yazısında yine spor konusu ele aldı.

“Spor maskesi altında yapılan tahribatların haddi hesabı yok…” diyen Gülümseyen, şu görüşlerini dile getirdi:

Daha çok çocuk ve gencimizi spor yapmaları için adeta seferberlik ilan ederken, gerçekleri görmeme gibi bir gaflete düşüyoruz. Bir yandan, rızık endişesiyle para ve makamın kaybolmasından korkuyoruz, diğer yandan cehennem azabını farkına varmayacak kadar gaflet beşiğinde uyuma gayreti. Bu süreçle birlikte nelerin olabileceğini, bundan tam 1400 yıl önce Peygamber Efendimiz veda hutbesinde geçen ‘Ashabım! Benden sonra dünya serveti avuçlarına akacak. Korkum kâfirlerden değil, dünya malı üzerinden birbirinize girmeniz’ sözlerinden anlıyoruz. Uyanma konusu ise önümüze, iman zayıflığını bir sonucu olan rızık endişesi çıkıyor. Karamsarlık cephesinin biraz ötesinde karşılaşılan kavga, gürültü, fitne v.b. sebebi de bu değil mi? Bugün sporun sevk ve idaresine bakın, ne demek istendiğimiz anlaşılacaktır. Yaşadığımız gerçekler ise, bir kez daha cesaretsizliğe kurban mı edilecek? Daha fazla insanımızın sürecin kurbanı olmaması için, bu cesareti gösterenler yok değil. Değerli büyüğümüzün, işte o süreçle ilgili anlattıkları…

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU