Nadir görülen doğa olayı çölü çiçek bahçesine çevirdi

10 yılda bir meydana gelen ve “süper çiçeklenme” ismi verilen doğa olayı, haftalarca süren yağmur sonrası çölün çiçek açmasına sebep oluyor

Çiçek temalı selfie çekmek için Anza-Borrego Çölü Eyalet Parkına gelen ziyaretçiler gördükleri tablo karşısında büyülendi

Fotoğraf: Reuters 

Emma Snaith – The Independent

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bir çöl haftalarca süren yoğun yağışların ardından altın ve mor rengi kır çiçekleriyle kaplandı.

Anza-Borrego Çölü Eyalet Parkı'nda bulunan çöl, misk otu, çuha çiçeği ve çöl zambakları gibi mor, sarı ve turuncu çiçeklerle renklendi.

Çiçek temalı selfie çekmek için çöle gelen ziyaretçiler gördükleri tablo karşısında büyülendi.

Çöl Araştırmaları merkezinden bir araştırma görevlisi Coyote Dağı'nın tepesine tırmanarak 1000 metre yükseklikten çiçeklerin fotoğrafını çekti.

 

 

“Süper çiçeklenme” ismi verilen bu doğa olayı 10 yılda bir meydana geliyor, ancak bu defa çiçeklenmenin son 2 yılda ikinci kez meydana geldiği belirtiliyor.

Bu yıl Ekim ayından bu yana devam eden yoğun yağışlar ve ılık sıcaklıklarla birlikte yıllardır uyku halinde bulunan tohumlar çiçek açtı.

Anza-Borrego Çölü Araştırma Merkezi Müdürü Jim Dice geçen yıla göre kış aylarında çöldeki yağış miktarının 6 kat arttığını belirterek manzarayı, “renkli bir yağlı boya tablosu” diye tanımladı.

Tırtıllar ve aşırı soğuklar olmadığı takdirde, bu çiçeklenmenin önümüzdeki aylarda yoğunlaşıp diğer bölgelere yayılacağı tahmin ediliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

En son 2017’de süper çiçeklenme gerçekleşmiş ve son 20 yılın en muazzam görüntülerini ortaya çıkarmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU