Dışişleri’nden Libya açıklaması: Türk çıkarları hedef alınırsa Hafter unsurlarını meşru hedef telakki edeceğiz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, “Türk hedeflerine hava saldırısı düzenleyeceklerini" açıklayan Hafter güçlerine yanıt verdi. Aksoy, “Türk çıkarlarının hedef alınması halinde darbeci Hafter unsurlarını meşru hedef telakki edeceğiz" ifadelerini kullandı

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı birlikler Vatiyye Üssü'nü Hafter güçlerinden geri almıştı / Fotoğraf: AA

Libya’da Hafter güçlerine bağlı hava unsurlarının “ülkedeki Türk hedeflerine karşı Libya tarihindeki en büyük hava harekatını başlatacakları” tehdidine Dışişleri Bakanlığı’ndan sert bir yanıt geldi.

Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy yaptığı açıklamada, “Yabancı bir basın yayın kuruluşunda atıfta bulunulan ve darbeci Hafter’e bağlı gayrımeşru milislerin Türk çıkarlarını hava unsurlarıyla hedef alacağı yönündeki açıklamanın Libya’nın doğusunda dış destekle yeni savaş uçakları konuşlandırılmasından sonra yapılması dikkat çekicidir” ifadelerini kullandı.

Çok ağır sonuçları olacağını hatırlatırız

Hafter güçlerinin tehdidinin son dönemde sahada yaşadığı kayıpların hezeyanın bir yansıması olduğunu belirten Aksoy şu ifadeleri kullandı:

Bu açıklama, darbeci Hafter’in ve destekçilerinin Libya’daki ihtilafı tırmandırma niyetinde olduklarının en açık göstergesidir. Bu vesileyle, Libya’daki Türk çıkarlarının hedef alınması halinde bunun çok ağır sonuçları olacağını ve darbeci Hafter unsurlarını meşru hedef telakki edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.

Suriye'deki Rus Hmeymim Hava Üssü'nden 8 adet savaş uçağının Hafter güçlerine gönderildiği iddia edilmişti.

 

AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU