Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni hastanenin açılışında konuştu: İstanbul, uluslararası sağlık merkezi durumuna gelmiştir

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılış töreni gerçekleştirildi. Burada konuşan Erdoğan, "Sağlık hizmetinin değerinin çok daha iyi anlaşıldığı dönemde, sağlık turizminde Türkiye'nin marka eserlerinden biri olacak" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir'de açılışı gerçekleştirilen Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu.

Hastane açılışına Japonya Başbakanı Şinzo Abe de video konferans yöntemiyle katılım gerçekleştirdi.

Burada konuşma yapan Erdoğan, "Teknolojik altyapısı, konumu ve diğer özelllikleriyle İstanbul'un gurur abidelerinden biri olacak bir eseri de ülkemize kazandırdık" dedi.

Japonya Avigan ilacını Türkiye'ye bağışlıyor

Japonya Başbakanı Abe ise koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen Avigan ilacının Türkiye'ye bağışlanacağını duyurdu. Erdoğan, bağış nedeniyle Abe'ye teşekkür etti.

Erdoğan, "Aşı noktasında adil bir paylaşımla paylaşacaklarını ifade etmeleri bizim Sayın Abe'ye ancak bir şükran borcumumuzun olduğunun ifadesidir" ifadelerini kullandı.

erdoğan sakura hastanesi AA (1).jpg
Fotoğraf: AA

 

"İstanbul, uluslararası sağlık merkezi konumuna gelmiştir"

780 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulu 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alanı olan hastanenin, dünyanın sayılı hastaneleri arasında girdiğini ifade etti.

"Sağlık hizmetinin değerinin çok daha iyi anlaşıldığı dönemde, burası sağlık turizminde Türkiye'nin marka eserlerinden biri olacaktır" diyen Erdoğan, "İstanbul, uluslararası sağlık merkezi durumuna gelmiştir" şeklinde konuştu.

"Yardımları göndermeye devam edeceğiz"

"Yardımlarımızı gönderdik, göndermeye devam edeceğiz, çünkü bu bizim insani ve vicdani görevimizdir" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye ve Japonya örnek bir başarı sergiliyor. Gerek vaka, vefat sayısı ve sağlık sistemi bakımından son derece iyi bir konumdayız. Dün itibarıyla günlük vaka sayımızı binin altına düşürdük. Normalleşme ile ilgili adımları atarken tedbirleri de asla elden bırakmıyoruz"

erdoğan sakura hastanesi AA (2).jpg
Fotoğraf: AA

 

Abe: 60'tan fazla ülkeye yardım eli uzatan Türkiye'ye derin saygı duyuyorum

Törene video konferans yöntemiyle katılan Abe, konuşmasının başında 7 yıl önce açılışı yapılan Marmaray'ı hatırlattı.

"Küresel sorunu olan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle malesef bugün İstanbul'u ziyaret ederek tören alanında bulunmam mümkün olmadı" diyen Abe, şöyle devam etti:

"Ne kadar uzakta olsam da kalbim Türk halkı ve Sayın Erdoğan'la beraberdir. Çam ve Sakur Hastanesi, en son teknolojiyle donanmış Türkiye'nin en büyük hastanelerinden biridir"

Türkiye'de alınan tedbirler sonucu koronavirüs vaka ve vefat sayısının azaldığını söyleyen Abe, ilaç ve aşının geliştirilmesi ve gelişmekte olan ülkelere yardım eli uzatılması gerektiğini ifade etti.

"Avigan ilacını Türkiye'ye bağışlıyoruz"

Bu kapsamda Kovid-19'a karşı etkili olduğu kanıtlanan Avigan ilacını Türkiye'ye bağışladıklarını açıklayan Abe, "Türkiye'nin duyduğu ihtiyaca binaen teknik ve malzeme bağışını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU