Birleşik Krallık bayrağı desenli havlusunu balkonda kurutan kişi serbest bırakıldı... Kayseri Valiliği: Başka bir amaç gütmediği tespit edildi

Birleşik Krallık bayraklı havlusunu balkonunda kurutmak isterken gözaltına alınan kişi serbest bırakıldı. Kayseri Valiliği, havlu mağdurunun farklı bir amaç gütmediğinin tespit edildiğini açıkladı

Birleşik Krallık bayrağının renkleri bulunan havlusunu Kayseri’deki evinin balkonunda kuruttuğu için çevrede bulunanların tepki gösterdiği yabancı uyruklu kişi polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Gözaltının ardından sosyal medyadan büyük tepki geldi ve İran vatandaşı serbest bırakıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla ilgili Kayseri Valiliği’nden yapılan açıklamada, ilgili şahıs hakkında yapılan şikâyet ve ihbarlar neticesinde şahsın bilgisine başvurulmuş, yapılan görüşmelerde şahsın farklı bir amaç gütmediği anlaşılmış ve durum tutanak altına alınmıştır” denildi.

"Şikayet ve ihbarlarda bulunulmuştur"

Söz konusu açıklamada, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle saat tam 19:19’da bayraklarımızla İstiklal Marşımızı okumak için balkonlarına çıkan vatandaşlarımız bir evin balkonunda asılı yabancı bir bayrağı görünce saat 19:19’da Ülkemiz genelinde yapılan programa aykırı bir durum olarak değerlendirerek şikâyet ve ihbarlarda bulunmuşlardır” ifadeleri yer aldı.

Valilik, bu açıklamayı, ilk açıklamanın yanlış anlaşılmalara sebebiyet vereceği düşüncesiyle yaptıkları kaydetti.

Valiliğin, “yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebileceğini” söylediği ilk açıklamada “Bazı basın yayın organlarında yabancı uyruklu bir şahsın İngiliz Bayraklı havlusunu balkonuna astığı haberleri yer almıştır. Söz konusu havluyu kurutmak için balkonuna astığını iddia eden yabancı uyruklu şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır” deniliyordu.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU