Türkiye için beka tehdidi var mı, yok mu? İslamcı yazar Sezai Karakoç yanıtladı

Ünlü yazar ve şair Sezai Karakoç yazılı bir açıklama yaparak "İslâm ülkeleri, altmış yıldır söylediğimiz üzere, birliklerini kurmadıkları için, bugün, bu tehlikeyle karşı karşıyadırlar. Asıl 'beka sorunu' budur" dedi

İslamcı camianın önde gelen fikir adamlarından Sezai Karakoç, genel başkanı olduğu Yüce Diriliş Partisi'nin internet adresinden bir açıklama yayınladı.

Karakoç, "Seçim İçin" başlıklı açıklamasında, partisinin gerekli şartları taşımadığı için seçimlere girmediğini söyledi ve partisinden ayrılarak bağımsız aday olan isimleri destekleme çağrısında bulundu.

"Seçim, yerel seçimdir düşüncesiyle oy vermek, kendi başına yeterli olmaz. Toplumla ilgili olaylarda birbirine bağlılık vardır" ifadelerini kullanan Karakoç, "Bu seçimde oy verirken geleceğimizin güvenliği açısından hareket etmeliyiz" dedi.

Karakoç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, ABD, Rusya, Çin, Hindistan ve Avrupa Birliği dışındaki devletler, her an istilâya, saldırıya, baskıya, ekonomik-siyasi ve hatta silâhlı müdahelelere mâruz kalabilir. Örnekleri ortadadır. İslâm ülkeleri, altmış yıldır söylediğimiz üzere, birliklerini kurmadıkları için, bugün, bu tehlikeyle karşı karşıyadırlar. Asıl “beka sorunu” budur. Mısır, Pâkistan, İran, Suudi Arabistan ve benzerleri irili ufaklı İslâm ülkelerinin herbiri, bir batı ülkesi veya doğu ülkesi ile ilişki kurarak ayakta kalacağını sanıyor. Heyhat ki bu bir seraptır. Ülkemiz de, ne yazık ki, bu durumun dışında değildir. Onun için, diyoruz ki, bu seçimde muhalefetiyle iktidarıyla seçime giren partilere oy verirseniz, âdeta geçmişe, bir “son”a oy vermiş olacaksınız. Oysa geleceğe oy vermek istiyorsanız, “Diriliş”e oy vermeniz gerekir."

Partiyi "bağımsız" kalmak için kurdu

İlk olarak 1990 yılında Diriliş Partisi adıyla kurulan parti, iki kez üst üste mazeretsiz seçime girmediği gerekçesiyle 1997 yılında kapatıldı. Karakoç, 2007 yılında Yeniden Diriliş Partisi adıyla ikinci partisini kurdu. Genel merkezi, İstanbul, Eskişehir, Niğde, İl başkanlıkları bulunan Yüce Diriliş Partisi'nin Üsküdar ve Fatih'te de ilçe başkanlıkları bulunuyor.

Karakoç'un yakın çevresine göre, bu parti siyasi bir hedef için değil, Karakoç'un bağımsızlığını vurgulamak için faaliyet gösteriyor. Partinin genel merkezi Ankara olarak görülse de ana faaliyetler İstanbul merkezli yapılıyor. 

DAHA FAZLA HABER OKU