ABD'de Türk vatandaşının geç tanı nedeniyle Kovid-19'dan yaşamını yitirdiği iddia edildi

New York'ta yaşayan restoran işletmecisi Ali Rıza Doğan, annesinin ilk iki Kovid-19 testinin negatif çıktığını, üçüncü testte ise Kovid-19 teşhisi konulduğunu söyleyerek, yanlış tanı dolayısıyla doğru tedavinin uygulanmasında geç kalındığını öne sürdü

ABD'de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 88 bin 550'ye ulaştı / Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) en çok etilediği ülkelerden ABD'de, Kıymet Doğan isimli Türk vatandaşının doğru tanı konulmakta geç kalınması nedeniyle yaşamını yitirdiği ileri sürüldü.

Annesi Kıymet Doğan'ın ölümüne ilişkin konuşan restoran işletmecisi Ali Rıza Doğan, annesinin ilk iki Kovid-19 testinin negatif çıktığını belirterek, "İki hafta sonra üçüncü test sonucunda Kovid-19 teşhisi konulmuştu. Yanlış tanı dolayısıyla doğru tedavinin uygulanmasında çok geç kalındı" ifadelerini kullandı.

New Jersey'deki Hackensack Hastanesi'nde bir ay süren tedaviye rağmen yaşamını yitiren 74 yaşındaki Doğan'ın cenazesi, aile arasında yapılacak merasiminin ardından defnedilecek.

 

Ali Rıza Doğan ve annesi Kıymet Doğan forumUSA.jpg
Ali Rıza Doğan ve annesi Kıymet Doğan / Fotoğraf: ForumUSA.com

 

1986'da Türkiye'den ABD'ye giden ve burada bulaşıkçılıktan patronluğa yükselen Ali Rıza Doğan, Ali Baba restoranlarının da sahibi.

Doğan'ın başarı hikayesi Amerikan basınında da haber olmuştu.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Salgın nedeniyle ABD'de şimdiye kadar hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısının en az 24 olduğu tahmin ediliyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU