Canan Kaftancıoğlu Fatmanur Altun'u kahveye davet etti, yanıt "Önce özür" oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da aralarında bulunduğu bir grup kadın hakkındaki çirkin paylaşımlara tepki gösterdi. İkili bunun üzerine Twitter'da mesajlaştı

Fotoğraf: Twitter

Sosyal medyada bazı kullanıcıların Canan Kaftancıoğlu'nun da aralarında olduğu bir grup kadın hakkındaki çirkin paylaşımlara, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun Twitter hesabından tepki gösterdi. Altun, paylaşımında, "'Kadınları hedef alan şiddet ve tehdit dilinin inandığımız ve savunduğumuz değerlerle hiçbir alakası yoktur ve bundan sonra da olmayacaktır'' ifadelerini kullandı.  

Fatmanur Altun mesajında, ''Kadın hakları denince akla gelen kişi ve kurumların, ayrım yapmadan desteklemeleri gereken kadınları, yaşam tarzlarına göre seçtikleri izlenimi pekişmiştir. Son derece yaralayıcı olan bu anlayış insanlığın onurlu yaşam mücadelesinin önündeki en büyük engellerden biridir. Bu tartışmada adı geçen kadınlardan biri, üç adamını gönderip evimin fotoğraflarını çektirerek mahremiyetimizi ve çocuklarımın güvenliğini hiçe saymış olsa da bahsi geçenler bizim açımızdan değişmez ilkelerdir. Bu ilkeleri herkes için savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu paylaşımlar üzerine, Kaftancıoğlu Fatmanur Altun'un tweetini yanıtlayarak, şunları söyledi:

Hassasiyetiniz ve kadın duyarlılığınıza sonsuz teşekkür ederken yine kadın önsezinizle evinizin fotoğrafını çektirmediğim ve başta çocuklarınız olmak üzere olumsuz herhangi bir durumda herkesten belki de eşinizden hızlı orada olacağımı hissedeceğinizi düşünüyorum Dayanışmayla...

Kaftancıoğlu'na yanıt veren Altun, eski paylaşımlarını da ekleyerek şu çağrıyı yaptı:

O halde sizi iftira tweetlerinizi silip, kamuoyu önünde kendiniz ve partiniz adına özür dilemeye davet ediyorum. Hakikate bir borcunuz var.

Bunun üzerine Kaftancıoğlu, Fatmanur Altun'u kahve içmeye davet ederek, "'Hakikate hepimizin su gibi ihtiyacı var Hakikate ulaşma adına ben sizi bir iftar sonrası kahveye davet ediyor ve hakikatin ortaya çıkmasına vesile olacağına inanıyorum Birlikte ortaya çıkaracağımız hakikat inanıyorum ki özür dilemesi gereken her kimse o özrü diletecektir'' dedi.

Altun ise, özürle başlamayan konuşmaların samimiyetsiz olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

Dışarıdan şık bir teklif gibi görünse de özür dilemesi gereken siz ve partinizsiniz. Kaldı ki hiç bir özür, aile olarak yaşadığımız travmayı ortadan kaldıramaz. Bu olayda, şahsınız ve partinizden asgari bir özürle başlamayan her konuşma, samimiyetsizlik duvarına çarpmaya mahkum.

Kaftancıoğlu'nun yanıtı ise, "İçeriden de samimi bir teklif olduğunu hissettirebilmeyi çok isterdim doğrusu. Hakikate ulaşmanın tek yolunun koşulsuz,önyargısız ve her türlü şartlanmışlıktan arınmış bir arayış olduğunu hatırlatarak kadınların bu arayışta çok daha başarılı olduğunu tarihten biliyoruz" şeklinde oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU