Yeniden tutuklanması istenen Mahmut Alınak: Bir canım var tüm mazlumlara feda olsun

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi savcısı, önceki gün ev hapsiyle tahliye edilen Kürt siyasetçi Mahmut Alınak'ın tahliyesine itiraz ederek, yeniden tutuklanmasını istedi

Müebbet hapsi istenen eski Halkın Emek Partisi (HEP) Mahmut Alınak, Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, yaşı ve tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

Ancak ilk duruşmasında ev hapsiyle tahliye edilen Kürt siyasetçi Mahmut Alınak'ın kararına savcılık itiraz etti. 

Savcılık, Alınak'ın işlediği suçların katalog suçlarından olduğu ileri sürerek bu nedenle tekrar tutuklanmasını istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Tekrar hapishaneye gönderilmek isteniyor”

Alınak’ın oğlu Bişar Abdi Alınak babasının mesajını içeren bir videoyu da paylaşarak, “Ev hapsi şartıyla tahliye edilen babam tekrar hapishaneye gönderilmek isteniyor. Tahliye kararına itiraz edildi. #Tekrar tutuklanmasın” diye yazdı.

Videoda koronavirüs salgınını hatırlatarak ilerleyen yaşına rağmen kendisini hapse atmak istediklerini ifade eden Alınak, demokrasi ve özgürlük nöbetinin cezaevinde devam edeceğini söyledi. 

“Mücadele devam ediyor”

“Bir canım var tüm mazlumlara binlerce defa feda olsun” diyen Alınak, şunları kaydetti:

Merhaba değerli kardeşlerim, dostlarım. Bildiğiniz gibi yazılarım, makalelerim ve mazlumlar için ileri sürdüğüm sivil projelerim nedeniyle 3 ay önce tutuklanarak Kars Kapalı Cezaevi'ne konulmuştum. Her zaman söyledim, cezaevleri aydınlar için kadim bir mekandır. 

Üreten ve halkına hizmet eden aydınlar için bir has bahçedir. Ben cezaevinde demokrasi ve özgürlükler nöbetini tutarken dün ev hapsi şartıyla tahliye edildim. Şu anda evimde hapis durumdayım. Belli ki bu yetmedi ve salgın şartlarında tahliyeme itiraz edildi. Bazı çevreler bu salgın döneminde hapiste ölmemi istiyor olacaklar ki karara itiraz edildi. 

Ola ki yeniden cezaevine konulursam, sizi dünya gözü ile bir daha göremem diye bu videoyu çekme ihtiyacı duydum. Tutuklu olduğum sürece benimle dayanışmada bulunan milyonlara, herkese teke tek, tüm muhalif medyaya kalpten teşekkürlerimi ve minnet duygularımı ifade etmek istiyorum.

Mücadele devam ediyor. Demokrasi ve özgürlükler nöbeti, şayet yeniden cezaevine konulursam devam edecek. Bir canım var tüm mazlumlara, Kürt halkına, Türk halkına ve dünya mazlumlarına binlerce defa feda olsun.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU