Birleşik Krallık Spor Bakanı Dowden, Premier Lig için haziran ayını işaret etti

Koronavirüs nedeniyle ertelenen ve 1 milyar eurodan fazla zarar edeceği açıklanan Premier Lig için hükümetten onay geldi. Spor Bakanı Oliver Dowden, "Hükümetimiz, futbol müsabakalarının haziran ayında tekrar başlaması için kapıları açtı" dedi

İngiltere Premier Lig'de maçlar 13 Mart'ta askıya alınmıştı / Fotoğraf: Reuters

Birleşik Krallık, Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Oliver Dowden, hükümetin futbol müsabakalarının haziran ayında tekrar başlaması için yeşil ışık yaktığını söyledi. 

Futbol Federasyonu (FA) ile yaptığı görüşmelerin ardından açıklamada bulunan Dowden, şöyle konuştu: 

Hükümetimiz, futbol müsabakalarının haziran ayında tekrar başlayabilmesi için kapıları açtı.

Müsabakaların tekrar başlamasıyla oluşacak finansal gelirlerle futbol ailesinin daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyleyen Dowden, taraftarların da canlı yayınları izleyebilmesi için erişimin genişletilmesine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Dowden, "Liglerin başlamasıyla alakalı planları detaylandırmak ve belirlemek artık futbol yöneticilerinin görevi. Hükümet ile sağlık uzmanlarımız alınabilecek herhangi bir son karar için destek ve önerilerini sunmaya devam edecek" değerlendirmesini yaptı. 

 

Futbol ekonomi.jpg
Premier Lig'in 1 milyar 150 milyon ile 1 milyar 250 milyon euro arasında kayıp yaşayacağı belirtiliyor / Fotoğraf: Pixabay

 

Koronavirüs nedeniyle en çok zarar Premier Lig'de

KPMG Football Benchmark tarafından yapılan araştırmaya göre en Avrupa'nın en büyük 5 futbol ligi arasında en büyük zararı Premier Lig'in yapacağı belirtildi.

Araştırmaya göre Premier Lig, 1 milyar 150 milyon euro ile 1 milyar 250 milyon euro arasında zararla en büyük gelir kaybına uğrayan lig olacak.

20 takımın mücadele ettiği ve 29 haftanın geride kaldığı Premier Lig'de Liverpool, 82 puanla zirvede yer alıyor. En yakın takipçisi ise 57 puan toplayan ve bir maç eksiği bulunan son şampiyon Manchester City. Milli futbolcu Çağlar Söyüncü'nün takımı Leicester City ise 53 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Birleşik Krallık'ta yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle liglere 13 Mart'ta ara verilirken, pazartesi günü kulüp yöneticeleri ile toplantı yapan Premier Lig yönetimi, maçların 12 Haziran'da tekrar başlamasını umduklarını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU