Kerkük'te tarım arazilerini ateşe veren IŞİD’liler, Salahadin’de bir köy muhtarı ve iki kardeşini öldürdü

IŞİD mensupları, Irak'ın Salahaddin kentine bağlı Samarra ilçesinin el-Celem köyüne saldırdı. Silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Örgüt, Kerkük’ün Dibis ilçesinde tarım arazilerini ateşe verdi

IŞİD saldırılarını sürüyor / Fotoğraf: Reuters

Irak’ın Salahaddin İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Üyesi Mehdi Taki, yaptığı açıklamada, IŞİD mensuplarının düzenledikleri silahlı saldırıda el-Celem köyü muhtarı ile iki kardeşinin öldüğünü söyledi.

IŞİD’lilerin muhtarın evini ateşe verdiklerini belirten Taki, evin kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Taki, bölgeye sevk edilen güvenlik güçlerinin operasyon başlattığı bilgisini verdi.

IŞİD Kerkük’te tarım arazilerini ateşe verdi

Kerkük Sivil Savunma Müdürlüğü Basın Sorumlusu Kays Abdurrezzak, Kerkük’ün Dibis ilçesine bağlı Kuşkaya köyü yakınlarındaki tarım arazisinin IŞİD üyelerince ateşe verildiğini söyledi.

Abdurrezzak, çiftçilere ait yaklaşık 10 dönümlük tarım arazisinde yangın çıktığını belirterek, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibinin sevk edildiğini dile getirdi. 

IŞİD mensupları geçen yılda özellikle Kerkük, Musul ve Diyala vilayetlerinde binlerce dönüm tarım arazisi ateşe vermişti.

IŞİD’in saldırıları artıyor

IŞİD, Haziran 2014'te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. 

Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Ancak IŞİD’in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU