77 yaşındaki hasta tutuklu Sise Bingöl’e tahliye kararı

2017’den bu yana cezaevinde bulunan 77 yaşındaki hasta tutuklu Sise Bingöl akşam saatlerinde tahliye edilecek

Sise Bingöl

Adli Tıp Kurumu tarafından “cezaevinde kalabilir” diye rapor verilen 77 yaşındaki Sise Bingöl’ün, infazı tamamlandığı için bugün akşam saatlerinde Tarsus T Tipi Kapalı Kadın Cezaevi'nden tahliye edileceği belirtildi. 

"Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlamasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verilen Bingöl’ün, şartlı tahliyeyle önce Karataş Açık Cezaevi'ne nakledileceği ardından da serbest bırakılacağını ifade eden avukatı Gülşen Özbek, Bingöl’ün bugün akşam saatlerinde serbest bırakılacağını kaydetti.

Bingöl, Muş'un Varto ilçesine bağlı Badan köyüne Nisan 2016'da yapılan bir baskında 3 kişi ile birlikte "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanarak Muş F Tipi Cezaevi'ne konmuştu. 

Haziran 2016'da yapılan ilk duruşmada hastalığı göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Ancak Nisan 2017'de devam eden davada Bingöl'e “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Bingöl ve aynı suçlamadan yargılanan oğlu tutuklanarak önce Muş Cezaevi'ne koyulmu, Sise Bingöl daha sonra Tarsus T Tipi Kapalı Kadın Cezaevi'ne sevk edilmişti. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU