Etiyopya: Koronavirüs yardım uçağını intihar saldırısı için kullanılıyor sandığımız için düşürdük

Olayda ikisi Kenya, 4’ü Somali vatandaşı 6 kişilik mürettebattan kurtulan olmamıştı

Somali'de düşen uçak yere çakılmasının ardından alevlere teslim olurken, içindeki yardım malzemeleri de çevreye dağılmıştı (Reuters)

Etiyopya insani yardım ve tıbbi malzeme taşıyan Kenya uçağını düşürdüklerini kabul etti.

Afrika Birliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Etiyopya ordusu söz konusu uçağın “olağandışı bir uçuş” gerçekleştirdiğini ve “muhtemel bir intihar görevinin parçası” olabileceğini düşündüklerini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kabin ekibinin uçuş konusunda yetkilileri bilgilendirmediğini kaydeden ordu, “Uçak, iletişim ve bilgilendirme eksikliği nedeniyle vuruldu… Etiyopya’nın AMISOM (Afrika Birliği Somali Misyonu) mensubu olmayan birliklerinin gerçekleştirdiği bu kaza, meseleyle ilgili daha fazla bilgi edinilmesi için Somali, Etiyopya ve Kenya’dan ortak bir soruşturma ekibi tarafından incelenecek” ifadelerini kullandı.

Somali’nin Bardale kasabasında 4 Mayıs’ta düşen uçağın içindeki 6 kişilik mürettebattan kurtulan olmamıştı.

Uçakta bulunan görevlilerden ikisi Kenya, 4’ü de Somali vatandaşıydı.

Gelişme karşısında şok yaşadıklarını belirten Kenya yönetimi, uçağın koronavirüs salgını nedeniyle insani yardım için gönderildiğini kaydetmişti.

Olayın ertesi günü BBC’nin yer verdiği haberde, uçağın Bardale’ye inmek üzere alçaldığı sırada düştüğü ve alevlere teslim olduğu aktarılmıştı.

Yaşananlarla ilgili Somalili yetkililerin incelemelere başladığı belirtilirken, Kenya dışişleri bakanlığı da meseleyi araştırmak üzere soruşturma ekiplerinin bu ülkeye davet edildiğini duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, AA, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU