Cumhurbaşkanı eski başdanışmanı Ünal önce yazdı sonra sildi: Adına Pelikan denilen gizli bir örgüt...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başdanışmanı ve metin yazarı Aydın Ünal Twitter hesabından paylaştığı Pelikan mesajında "Pelikan AK Parti'yi zehirliyor" dedi, ardından da mesajını sildi

Cumhurbaşkanı eski başdanışmanı ve eski AK Parti Ankara milletvekili Ünal daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma metinlerini yazıyordu

Eski Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve önceki dönem AK Parti Ankara milletvekili Aydın Ünal'ın kişisel Twitter hesabından yaptığı Pelikan yorumu sosyal medyada çok konuşuldu.

Geçtiğimiz Ocak ayında Yeni Şafak gazetesinden ayrılırken yazdığı veda yazısında "Kaçışımız çürümeden, seviyenin düşmesinden, tahammülsüzlükten kaçıştır. Kaçışımız düşmandan değil, “dost” görünenden kaçıştır. Kaçışımız korkudan değil, pervasızlıktan; tehditten değil, aldırmazlıktan, gözü dönmüşlükten, hırstan kaçıştır" ifadelerini kullanan Ünal'ın hedefinde bu kez "Pelikan" dediği "gizli bir örgüt" vardı.

"Tedbir alınmazsa yazık olacak"

Ünal söz konusu tweetinde "Tedbir için henüz vakit varken tarihe şu kaydı düşelim: Adına "PELİKAN" da denilen gizli bir ÖRGÜT AK Parti'yi sinsice zehirliyor. Başından beri hedefleri partiyi içten çürütmekti; başarıyla ilerliyorlar. Cesaretle tedbir alınmazsa hareketimize yazık olacak, çok bedel ödenecek." dedi.
 


Bir süre sonra bu mesajı silen Ünal şu ifadeleri kullandı:

"İncinenler olmuş hatır için sildim twiti. Korkmak, susmak, sinmek, sorun yokmuş gibi davranmak aşağılara çekiyor bizi. Yere çakılıncaya kadar farkedilmeyecek bu belli ki..."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Ünal'ın "gizli örgüt" dediği Pelikan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, başbakanlıktan ayrıldığı süreci başlatan ve kamuoyunda "Pelikan bildirisi" olarak bilinen yazının yayınlanmasının ardından gündeme geldi. Bu bildirinin kim tarafından yazıldığı hala açıklanmadı. Özellikle siyaset, bürokrasi ve medyada uzantıları olduğu iddia edilen bu grup, AK Parti içindeki en güçlü klik olarak nitelendiriliyor. 

Aydın Ünal, geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma metinlerini yazıyordu.

DAHA FAZLA HABER OKU