MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Bahçeli’nin eski konuşmasını paylaştı, erken seçim iddiaları ortaya atıldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Bahçeli’nin 2011’deki seçimindeki konuşmasından bölümler paylaştı. "Erken seçim" iddiaları ortaya atılınca yeni açıklama yaptı: Hiç kimsenin endişesi olmasın Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır

Semih Yalçın'ın (solda) paylaştığı Bahçeli'ye ait açıklamalar tartışma yarattı / Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Twitter hesabından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajlarını paylaştı.

Yalçın’ın paylaşımlarında en dikkat çekici olanı ise AK Parti'nin ittifak ortağı MHP için kullanılan "Tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur" ifadesi oldu: 

Sosyal medyada erken seçim işareti iddiaları ortaya atıldı

Ancak asıl ilgi çekici olan açıklamadaki ifadelerin Bahçeli’nin 2011 seçimlerinden önce 28 Ocak 2011 tarihli seçim beyannamesi konuşmasındaki bazı bölümler ile neredeyse birebir aynı olmasıydı.

Sosyal medyada bunu erken seçim işareti olduğunu iddia eden yorumlar yapıldı.

Yalçın’ın bugün paylaştığı ve Bahçeli’nin açıklamalarını içeren mesajlar ise şöyleydi:

Lider Devlet Bahçeli: “…Başkaları için hiç olmayan mesafeler ‘Üç Hilal’ için hep vardı ve sarp yollar, keskin dönemeçler, imkânsız geçitler hep karşımıza çıkarıldı. Sürekli yokuşlarda susadık, dar patikalarla sınandık, ateş çemberiyle imtihana çekildik.

Lider Devlet Bahçeli: Milliyetçiliğin yaşaması, Ülkücülüğün var olması, Türk milletinin ebediliği için hep bedel ödememiz gerekti, çileyi ve mahrumiyeti alt etmemiz icap etti. Kurşunla pes ettireceklerini sandılar, başaramadılar.

Lider Devlet Bahçeli: Ölümle tüketeceklerini hesap ettiler, güçleri yetersiz kaldı. Yağlı urganlarla sindireceklerini umdular, nefesleri yetmedi. Oyunlarla yolumuzdan çevirmeyi denediler, sonuç alamadılar. Tehditlerle doğru bildiklerimizden ödün istediler, vermedik.

Lider Devlet Bahçeli: Ne var ki bizi yok etmeye çalışanlar, üzerimize kinlerini kusanlar, Ülkücüyü hakir görenler her dönemde mağlubiyetin sillesiyle soluksuz kalmışlardır.

Lider Devlet Bahçeli: Bizlere yenilgi yaşatmak için ahlaksızca saldıranlar, nefretleriyle kardıkları çamuru bağrımıza sıçratmaya çabalayanlar başlarını Üç Hilal’in kudretine durmadan çarpmışlardır. Hedef olduk, ama yılmadık. İftiralara uğradık, ama yıkılmadık.

Suçlandık, mağdur olduk, ama mağrurluğumuzu hiç bozmadık. Dava arkadaşlarıma katil, faşist, mafya bozuntusu,kovboy, kafatasçı, şerefsiz diyen; ve sahte gözyaşı döken zihniyetlerin ömrü hayatında beddualar peşlerini hiç bırakmayacaktır.

Lider Devlet Bahçeli: Bir asrı aşan Türk milliyetçiliği fikriyatının siyasal temsilcisi olan partimiz elbette Türk milletinin desteğiyle, ilgisiyle ve yardımıyla bu zamana kadar güçlenerek gelmiştir.

 Lider Devlet Bahçeli: Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmediğini en iyi bilen ve yaşayan sizlersiniz. Gündüz kandilini hazırlamayanın, gece karanlığına mahkûm olacağının da farkındasınız.

Kararsızlığın, inançsızlığın, gecikmenin ve tembelliğin başarısızlığı hazırlayan unsurlar olduğu şüphesizdir. Üç Hilal’in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur, ihtiyaçtır ve geleceğin lider ülke idealinin gerçekleşmesi buna bağlıdır.

Asla pes etmeyeceğiz, düşmeyeceğiz,atalet göstermeyeceğiz. Yenileceğinden korkanların,mağlubiyetten başka şansları olmadığını unutmayacağız. Felaketlere dayanacağız,üstesinden geleceğiz, dedikoduyu bertaraf edeceğiz ve hıyanetin tüm taraflarına başarısızlığı tattıracağız.

 

Bahçeli seçim beyannemesini açıklarken yapmıştı

Yalçının paylaştığı ifadelerin alındığı konuşma Devlet bahçeli tarafından 28 Ocak 2011'de yapılmıştı. Bahçeli'nin partisinin 2011 Yılı Milletvekilliği Genel Seçimleri Seçim Beyannamesi'nin açıklarken şunları söylemişti. 

Bahçeli o gün de şu ifadeleri kullanmıştı:

Kurşunla pes ettireceklerini sandılar, başaramadılar.

Ölümle tüketeceklerini hesap ettiler, güçleri yetersiz kaldı.

Yağlı urganlarla sindireceklerini umdular, nefesleri yetmedi.

Oyunlarla yolumuzdan çevirmeyi denediler, sonuç alamadılar.

Tehditlerle doğru bildiklerimizden ödün istediler, vermedik.

Hedef olduk, ama yılmadık.

İftiralara uğradık, ama yıkılmadık.

Suçlandık, mağdur olduk, ama mağrurluğumuzu hiç bozmadık.

Bunlar bizim 42 yıllık kutlu mazimizin özetidir, acı da olsa gerçekleridir.

Ne var ki bizi yok etmeye çalışanlar, üzerimize kinlerini kusanlar, Ülkücüyü hakir görenler her dönemde mağlubiyetin sillesiyle soluksuz kalmışlardır.

Bizlere yenilgi yaşatmak için ahlaksızca saldıranlar, nefretleriyle kardıkları çamuru bağrımıza sıçratmaya çabalayanlar başlarını Üç Hilal’in kudretine durmadan çarpmışlardır.

Dava arkadaşlarıma katil, faşist, mafya bozuntusu, kovboy, kafatasçı, şerefsiz diyen; sonra da dönüp rahmetli dava şehidimizin mektubunu okuyarak sahte gözyaşı döken zihniyetlerin ömrü hayatında beddualar peşlerini hiç bırakmayacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi bugünlere kolay gelmedi derken, kast etmeye çalıştığım hakikatlerden bazıları işte bunlardır.

Bir asrı aşan Türk milliyetçiliği fikriyatının siyasal temsilcisi olan partimiz elbette Türk milletinin desteğiyle, ilgisiyle ve yardımıyla bu zamana kadar güçlenerek gelmiştir.

Milliyetçi Hareket’in şanlı geçmişinin bizlere tek başına iktidar sorumluğu yüklediğini anlamak lazımdır.

Üç Hilal’in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur, ihtiyaçtır ve geleceğin lider ülke idealinin gerçekleşmesi buna bağlıdır.

Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmediğini en iyi bilen ve yaşayan sizlersiniz.

Gündüz kandilini hazırlamayanın, gece karanlığına mahkûm olacağının da farkındasınız.

Kararsızlığın, inançsızlığın, gecikmenin ve tembelliğin başarısızlığı hazırlayan unsurlar olduğu şüphesizdir.

Allah’ın izniyle Tek Başına İktidar zaferine çetin mücadeleler sonucunda ulaşacağız.

Asla pes etmeyeceğiz, düşmeyeceğiz, beklemeyeceğiz, atalet göstermeyeceğiz.

Yenileceğinden korkanların, mağlubiyetten başka şansları olmadığını unutmayacağız.

İktidar hamurunu, bugünden özenle ve arzuyla mayalayacağız ve yoğuracağız.

Biliniz ki, muhatap olduğumuz sorunlar, önümüze çıkarılan güçlükler ulaşacağımız iktidar zaferinin değerini artıracaktır.

Felaketlere dayanacağız, üstesinden geleceğiz, dedikoduyu bertaraf edeceğiz ve hıyanetin tüm taraflarına başarısızlığı tattıracağız.

 

Yalçın'dan iddialara Erdoğan'lı fotoğrafla cevap verdi

Sosyal medyada AK Parti ile MHP'nin arasının kötü olduğu ve erken seçim iddiaları üzerine Semih Yalçın'dan yeni açıklamalar geldi. Erdoğan, Bahçeli ve kendisinin birlikte fotoğraflarını Twitter''dan paylaşan Yalçın, Cumhur İttifakı'nın ayakta olduğunu şu sözlerle iddia etti:


1-Sosyal medyada bazı yorumcular, kendi aculluklarını ve isabetsiz değerlendirmelerini sorgulamak yerine kabahati başkalarında aramaya çalışmaktadır. Hatta kimi faturayı parti politikalarımıza çıkarmaya çalışarak kendi kusur ve eksikliklerini örtbas etmeye çalışmaktadır.


2-MHP’nin tutumunu hâlâ anlamıyoruz moduna girip “siyasi şıklıktan” dem vuranlar, söylediklerimizden söylemediklerimizi çıkaranlardır. Bu gibiler, esasen söylemediklerimiz üzerinden yorum yaptıkları içindir ki söylenenler karşısında şaşkınlık içerisinde kalmaktadır.

3-Hiç kimsenin endişesi olmasın Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır Türkiye’nin geleceğinin mimarı olacaktır.

semihyalçın.jpg
Semih Yalçın / Fotoğraf: AA

 

Yalçın'dan Independent Türkçe'ye değerlendirme: İttifak dimdik ayakta

İddialarla ilgili görüşünü almak için aradığımız Yalçın, Independent Türkçe'ye yaptığı değerlendirmede "İttifak dimdik ayakta. Sosyal medyada şu an ülkücülere saldırı söz konusu. Terörist, haydut, it deniliyor. Bu mesajlar liderlerimizin geçmişte yaptığı konuşmalardan. MHP'li arkadaşlarımıza destek mahiyetinde" dedi.

Yine MHP grubundan gazetecilere yönelik yapılan bilgilendirmede de "Arkadaşlar Semih Hocamızın Twitter mesajları sosyal medyada bugün ülkücülere yönelik saldırılarla ilgilidir. Genel başkanımızın ülkücü şehitler anıtında yaptığı bir açıklamayı ileterek yapmıştır" denildi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU