İmamoğlu, Sancaktepe metrosu ve Beyazıt Meydanı düzenlemesinin bitişi için tarih verdi

Sancaktepe Şehir Hastanesi metrosunun çalışmalarını yerinde kontrol eden İBB Başkanı İmamoğlu, metroyu 2022’ye yetiştirme niyetinde olduklarını söyledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokağa çıkma yasağında çalışmaları devam eden Anadolu ve Avrupa yakasındaki iki şantiyede incelemelerde bulundu.

İmamoğlu’nun ilk durağı, önceki yönetimin 2017’de başlatıp, aynı yıl durdurma kararı aldığı, yönetim değişikliği sonrası Kasım 2019'da yeniden başlayan Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı’nın Sancaktepe Şehir Hastanesi İstasyonu oldu.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nın 2017’de ihale edildiğini ve aynı yılın sonunda alınan kararla durdurulduğunu hatırlatan İmamoğlu, geçen yıl alınan 110 milyon euroluk dış kredi ile çalışmaların yeniden başlatıldığını söyledi. 

Metro hattını 2022'ye yetiştirme niyetinde olduklarını söyleyen İBB Başkanı, "Aktif bir hat olacağını düşünüyoruz. İlerleyen yıllarda, üç diğer metro hattı ile de kesişen bir özelliği var. Bu yönüyle de önemsiyoruz" dedi. 

Beyazıt Meydanı düzenlemesi yıl sonunda bitecek

Metro şantiyesindeki incelemelerinden sonra Fatih’teki Beyazıt Meydanı’na geçen İmamoğlu Çemberlitaş’tan Beyazıt Meydanı’na uzanan hattaki alan düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Sokağa çıkma yasağına rağmen çalışan işçilere kolaylıklar dileyen ve yasağı, çalışmaların hızlandırılması anlamında fırsata çevirdiklerini söyleyen İmamoğlu, inceleme yaptığı alanda ağaç düzenlemesine ihtiyaç olduğunu vurguladı: 
 

Çemberlitaş’tan buraya geldiğinizde, Kapalıçarşı’nın önünde Beyazıt’ta, üniversitenin önünde süreçler devam ediyor. Hızlı hareket ediyoruz.

Buradaki otopark kaosunu kaldırdık. Bir an önce buranın tarihini dokusuna yakışır bir şekilde dönüşmesini istiyoruz.

İnşallah bu yıl sonuna kadar Beyazıt Meydanı’nın ve İstanbul Üniversitesi’nin önünün, peyzajıyla, oturma gruplarıyla, düzeniyle çok nitelikli bir hale dönüşeceğini düşünüyorum.


Beyazıt Meydanı düzenlemesinin merhum mimar Turgut Cansever’in projesine uygun olarak gerçekleştirildiğini hatırlatan İmamoğlu, “Kızı ile, kendileri de mimar, iletişim halindeyiz. Kendilerinin de fikrini katarak süreci tahlil ediyoruz ve beraber kararlar alma çabası içerisindeyiz” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU