Yüzüklerin Efendisi dizisi ve Avatar 2’nin Yeni Zelanda’daki çekimleri yeniden başlıyor

Ülke, koronavirüs kısıtlamalarını gevşetiyor

Avatar’ın devam filmi ve Amazon’un Yüzüklerin Efendisi (Lord Of The Rings) TV dizisinin çekimleri Yeni Zelanda’da devam edecek.

Çekimlere devam kararı ülkede salgın kısıtlamalarının gevşetilmeye başlamasının ardından geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NME'nin Deadline’a dayandırdığı haberine göre Yeni Zelanda’da hükümet film projelerinin yeniden başlatılmasına ilişkin sağlık ve güvenlik protokollerini onayladı. 

Haberde ayrıca ülkedeki film ve dizi çekimlerinin bir kısmının “halihazırda güvenli şekilde başladığı” belirtildi. Böylece koronavirüs nedeniyle çekimlere ara vermek durumunda kalan dev projeler; Avatar devam filmi ve Yüzüklerin Efendisi TV dizisi de prodüksiyona kaldığı yerden devam edebilecek.  

Öte yandan Birleşik Krallık’taki sinema salonları, Christopher Nolan filmi Tenet’in temmuz ortasındaki gösterimi için hazır olabileceklerini açıkladı.

Sinema zinciri Vue’nun CEO’su Tim Richards, “Yapmaya çalıştığımız, hükümetle beraber çalışıp işimizin spor fikstürleri veya müzik konserleri gibi olmadığını göstermek” dedi.

Belirli bir zaman aralığında salonlarımıza kaç izleyicinin gittiğini kontrol etme imkanımız var. Filmlerimizin gösterimlerini ayrı ayrı programlama, giriş ve çıkışları müşteriler için kontrol etme imkanımız var.

Koronavirüs salgını nedeniyle başrolünde Robert Pattinson’ın yer alacağı The Batman ve Stranger Things 4. sezon da dahil yüzlerce film ve TV programının prodüksiyonu durdurulmuştu.

Amazon’un, film serisinin ilk filmi Yüzük Kardeşliği’nden (The Fellowship Of The Ring) 3 bin yıl önce geçeceği açıklanan Yüzüklerin Efendisi dizisinin oyuncu kadrosuna son olarak Black Mirror'dan Will Poulter da katılmıştı.
 

NME

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU