Elon Musk'ın oğluna verdiği "X Æ A-12" ismi kanun engeline takılabilir

Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk’ın yedinci kez baba olduktan sonra oğluna verdiği “X Æ A-12” ismi bazılarına göre bir şifre saklıyor, bazılarına göre ise Musk yalnızca “gündem oluşturmaya” çalışıyor

Fotoğraf: AP

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Tesla’nın kurucusu Elon Musk ve Kanadalı şarkıcı Grimes’in oğullarına verdiği "X Æ A-12 Musk" isminin telaffuz zorluğu, ABD basını ve sosyal medyadaki yerini korurken Kaliforniya yasaları da bu isme "olur" vermeyebilir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konu ile ilgili ABD basınında çıkan haberlere göre sıra dışı isim için İngilizce alfabede olmayan Æ sembolünün kullanması, Kaliforniya yasalarına aykırı olabilir. 

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise, Musk’ın oğluna gerçekte ne isim verdiğinin bilinmediği, iş adamının bebeğin isminde şifre gizlediği veya gündem oluşturmaya çalıştığı şeklinde paylaşımlarda bulundu.

Daha önceki iki evliliğinden beş oğlu olan 48 yaşındaki Musk, pazartesi günü Twitter hesabından bir oğlu daha olduğunu takipçilerine duyurmuş ve bir takipçisinin sorusu üzerine bebeğin isminin "X Æ A-12" olduğunu yazmıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU