Ülke TV ve Kanal 7’den Sevda Noyan’ın açıklaması: Sözlerini asla tasvip etmiyoruz

Ülke TV ve Kanal 7, “Bbenim listem hazır” sözleri tepki çeken Sevda Noyan’la ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Noyan’ın sözlerinin yayın ilkeleri ile hiç bir şekilde uyuşmamadığı belirtildi. Noyan ise Twitter hesabından kendisini savundu

Sevda Noyan, Esra Elönü’nün sunduğu “Arafta Sorular” programında büyük tartışmalara neden olan açıklamalarda bulundu.

"15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hala 3-5 var, benim listem hazır” diyen Noyan’ın açıklamaları sosyal medyada büyük tepki çekti.

Birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından iç savaş kışkırtmacılığı yapmakla suçlanan Noyan’ın bu açıklamalarına programın yapıldığı Ülke TV ve Kanal 7 Medya Grubu'ndan açıklama geldi.

Kanal özür diledi

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

3 Mayıs 2020 Pazar günü Arafta Sorular Programı’na konuk olan Sevda Noyan’ın, kamuoyunda tartışılan “darbe söylentileri” üzerine yapmış olduğu maksadını aşan açıklamaları Kanal 7 Medya Grubu’nun kurumsal değerleri ve yayın ilkeleri ile hiç bir şekilde uyuşmamaktadır.

Sevda Noyan’ın “darbe ve darbecileri” eleştirmenin ötesindeki söylemlerini Ülke TV ve Kanal 7 Medya Grubu olarak asla tasvip etmiyoruz.

Tasvip etmediğimiz ve yayın ilkelerimize aykırı sözlerin Ülke Tv ekranlarından sarfedilmesi nedeniyle kamuoyundan özür dileriz

 

Tepkilerin ardından Twitter hesabından peş peşe paylaşımlarda bulunan Sevda Noyan, sözlerinin FETÖ’nün tekrar darbe yapması durumu için söylediğini iddia etse bile sert söylemini devam ettirdi.

Bir mesajında “Hain zombiler. Konuşmam niye size dokundu. Tekrar darbe yapayımı planlıyorsunuz? Bu sefer kaçacak delik bulamazsınız. Sahte hesaplarla istediğiniz kadar saldırın hiç etkilenmem. Alışkınız sizin iftiralarınıza. Liderim Recep Tayyip Erdoğan. Sonunan kadar onun yanındayım” diyen Noyan diğer paylaşımında ise şu ifadeleri kullandı:

Lüzum üzerine açıklıyorum ..konuşmam şu şekilde FETÖ tekrar darbeye kalkışırsa bu kez hak ettikleri cevabı vereceğiz ve hepimiz buna hazırlıklıyız, kurtulamazlar. Liderimizin yanındayız dedim .Hala söylediklerimin arkadındayım .sözlerimi çarpıtıp saldırıyorlar ..korkmuyorum

Noyan kendisine destek veren bir kullanıcının da tweetini de retweetledi. Noyan7ın takipçileri ile paylaştığı tweette şu ifadeler kullanıldı:

Sevda Noyan darbe olursa en az 50 kişiyi götürürüm demiş. Muhalifler alev alev yanmış. Sevda Noyan gibi düşünen milyonlar var. Hesabınızı ona göre yapın

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU