Spotify anketi: Anneler direnme gücünü müzik ve podcast yayınlarında buluyor

Annelerin yüzde 53’ü, ev içindeki gürültülü ortamdan uzaklaşmak için müzik açtığını söylüyor

(Pixabay)

Spotify, annelerin içinde bulunduğumuz şartlarda neler yaptıklarını anlamak için global bir anket yaptı ve müzik ve podcast yayınlarının hayatlarına ne şekilde entegre olduğunu analiz etti.

Anneler karantina döneminde çocuklarıyla her zamankinden fazla zaman geçiriyor ve Spotify verilerine göre, ankete katılan annelerin yüzde 78’i, geçen ay boyunca çocuklarıyla olan iletişimlerinde müziğin onlara yardımcı olduğunu söylüyor.

Anneler ayrıca yalnız kaldıkları zamanlarda da müziğin gücüne başvuruyor. Ankete katılan annelerin yüzde 53’ünden fazlası, geçen ay ev içindeki gürültülü ortamdan uzaklaşmak için müziğin sesini açtıklarını, yüzde 34’üyse hiçbir yere gitme amacı taşımadan arabayla tur atarak en sevdikleri müziği yüksek sesle çaldıklarını söylüyor.

Nisanda Avustralya, Kanada ve Amerika’da 3 binden fazla anneyle yapılan anketin öne çıkan sonuçları şöyle:

Anneler ne hissediyor? Ankete katılan annelerin yüzde 67’si, günün getirdiği işleri yaptıklarını söylüyor, yüzde 30’u içinde bulundukları ruh halini “usanmışlık” olarak tanımlarken, yüzde 30’uysa “kaygılı” hissettiklerini belirtiyor. Yüzde 35’iyse geçen ay içerisinde, bir şarkı sırasında ağladıklarını belirtiyor.

Anneler müzik dinleyerek çocuklarıyla bağ kuruyor: Annelerin yüzde 78’i, geçen ay boyunca çocuklarıyla olan iletişimlerinde müziğin onlara yardımcı olduğunu söylüyor.

Podcast yayınları annelerin çocuklarıyla iletişim kurmalarına yardımcı oluyor:  Annelerin yüzde 33’ü, çocuklarını güldürmek, ekrandan koparmak ya da eğitimleri için çocuklarıyla birlikte podcast dilediklerini söylüyor.

Anneler müziği sadece kendileri için de dinliyor: Ankete katılan annelerin yarısı, çocuklarının dinlemek istedikleri içerikleri dinleme konusunda üst noktaya geldiklerini çünkü bazen kendileriyle yalnız kalmaya da ihtiyaç duyduklarını söylüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yüzde 34’ü hiçbir yere gitme amacı taşımadan arabayla tur atarken en sevdikleri müziği bangır bangır çaldıklarını söylüyor.

Yüzde 34’ü kendi istedikleri türde şeyler dinlemek istediklerinde yatak odasına kaçtıklarını söylerken, yüzde 30’uysa uzun yürüyüşleri tercih ediyor.

Ankete katılan annelerin yüzde 53’ü, ev içindeki gürültülü ortamdan uzaklaşmak için müzik açtıklarını söylüyor.

Bazı anneler bazı şarkıları kafalarından atamıyor: Annelerin yüzde 30’u karantina boyunca akıllarına bir şarkının takıldığını söylüyor. Bu şarkılardan bazıları şöyle: “Savage” (Megan Thee Stallion), “When I Was Your Man” (Bruno Mars), “Adore You” (Harry Styles), “Thinking Out Loud” (Ed Sheeran), “Raise Your Glass” (Pink), “I Want To Break Free” (Queen), “Into The Unknown” (Idina Menzel) ve “U Can’t Touch This” (MC Hammer).

Anneler pop seviyor: Pop şu anda anneleri en çok çeken müzik türü. Ankete katılan annelerin yüzde 38’i pop, yüzde 14’ü rock, yüzde 13’üyse country müziği tercih ettiklerini söylüyor.

Anneler kendi annelerini ve yakın arkadaşlarını özlüyor: Annelere, birlikte podcast yayını yapacakları birini hayal etmeleri istendiğinde, yüzde 35’i kendi annelerini, yakın arkadaşlarını ya da büyük annelerini seçiyor. Ünlüler bu tercihlerde yer almıyor. 

Anneler dans partilerini seviyor: Yüzde 40’ından fazlası, geçen ay kendi kendilerine ya da aileleriyle birlikte bir dans partisi verdiklerini söylüyor.

Anneler tam bir çoklu görev uzmanı: Annelerin en az yüzde 81’i, sevdikleri şarkı ya da podcast yayınını dinlerken aynı anda başka işlerle de uğraşıyor, çoğunlukla ev işi, yemek yapma ya da spor öne çıkıyor.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU