Black Mirror’ın yaratıcısı: Dünya şu sıralar altıncı sezonu kaldıramayabilir

Charlie Brooker tecritteki günlerinde Black Mirror’ın karanlık dünyasından çok daha uzak çalışmalara yönelmiş

Küresel bir virüs salgınıyla mücadele eden dünyanın biraz daha Black Mirror distopik atmosferine ihtiyacı var mı? Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker pek öyle düşünmüyor.

Toplumun teknolojiyle ilişkisini irdeleyen ünlü dizinin ardındaki isim Brooker, Radio Times’a yaptığı açıklamada altıncı sezonla ilgili beklentilere ilişkin konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Black Mirror’ın 2018’de yayımlanan Bandersnatch adlı özel bölümün ardından beşinci sezon Haziran 2019’da Netflix’te yayımlanmıştı. Dizi genellikle sezonlar arasında bir yıllık bir ara veriyor.

IndieWire’da yer alan habere göre Brooker, “izleyicinin şu sıralar bir başka sezonu kaldırabileceğinden emin olmadığını” söyledi.

“Bir şeylerle meşgulüm. Ne yapıp ne yapmadığımla ilgili ne diyebilirim bilmiyorum” diye konuşan Brooker, sözlerini şöyle sürdürdü:

Şu anda dağılan toplumlarla ilgili hikayeler kaldırılabilir mi bilmiyorum. O yüzden (Black Mirror bölümleri üzerinde) çalışmıyorum. Komedi becerilerimi gözden geçirmeye yönelmiş durumdayım. Kendimi güldüren senaryolar yazıyorum.

Brooker, ilk olarak Aralık 2011’de İngiliz Channel 4’da yayımlanmaya başlayan dizinin ardındaki itici güç oldu.

Uzun süredir diziye ilişkin bir açıklaması bulunmayan Brooker son olarak geçen yaz Digital Spy’a konuşmuş ve dizinin geleceğinin “son derece esnek” olduğunu söylemişti.

Brooker, “Bizi durduracak bir şey olduğunu sanmıyorum. Tek seferlik bölümler çekebiliriz, devam eden hikayeler üzerinde çalışabiliriz, spin-off’lar yapabiliriz” diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU