ABD'li hemşire ağlayarak anlattı: Hastalar Kovid-19'dan değil ihmalden ölüyor

Salgının merkez üssü haline gelen ABD’de New Yorklu bir hemşire, hastanede yaşanan ihmaller hakkında bilgi verdi. Hemşire, "Bir sürü insanın öleceğini biliyorum" dedi

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) merkez üssü haline gelen ABD’de ölü sayısı her geçen gün artıyor.

Virüsün en çok görüldüğü eyaletlerden biri olan New York’ta bir hastanede görev yapan Nicole Sirotek adlı hemşire, sosyal medya hesabından son durumu aylaştı.

Koronavirüsle mücadelede ön saflarda çalıştığını söyleyen hemşire, birçok hastanın ağır ihmal nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Sirotek, "En ufak bir sorunda hastanın fişi çekiliyor. Artık yasal olarak ne yapacağımı bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

"Hepsinin neler olduğundan haberi var"

Nevada eyaletinde görev yapan ancak destek için New York’a gönderilen hemşire, şunları söyledi:

"Herkesin hayatta kalamayacağını biliyorum. Bir sürü insanın öleceğini biliyorum. Kimse dinlemiyor, insanlara ne olduğunu umursamıyorlar. Her gün buraya geliyorum ve onların hastaları öldürüşünü izliyorum. Hepsinin neler olduğundan haberi var. Bana katılıyorlar ama sadece kafa sallıyorlar"

İnsan hakları savunucularının bile suskun olduğunu ifade eden Sirotek, "Durum çok vahim. Binlerce kişi ihmallerden dolayı ölüyor" şeklinde konuştu.

ABD merkezli Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre 1 milyon 228 bin vakayla dünyada en çok koronavirüs vakasının görüldüğü ülke olan ABD’de şu ana kadar 73 bin 431 ölüm kaydedildi.

En çok ölümün yaşandığı eyalet ise 25 bin 623 ölümle New York olarak öne çıktı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU