Milli Eğitim Bakanı Selçuk: LGS sonuçları 16 Temmuz'da açıklanacak, 'şartları sıkı tutalım denirse' okulların açılışı eylülü bulabilir

Bakan Selçuk, telafi dersler için gerekirse hafta sonu kurslarının açılabileceğini söyledi

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "LGS başvurularının 15 Haziran'a kadar yapılacağını, sonuçların ise 16 Temmuz'da açıklanacağını söyledi. Bakan Selçuk, YKS'de sadece birinci dönemin konularının olacağını belirterek TGRT yayınında okulların açılış tarihiyle ilgili açıklama da yapan Selçuk, "Şartları sıkı tutalım denirse okulların açılışı eylül ayını bulabilir. Bunlar hep ihtimal dahilinde" dedi.

Birinci dönem notları ile üst sınıfa geçilebilecek

Selçuk, öğrencilerin 2. dönem eğitim görmedikleri için 1.dönem notları ile üst sınıfa geçeceğini, eğer ailelerden çocukları için talep gelirse döneminden devam ettirilebileceklerini açıkladı.

Selçuk, telafi dersleri için gerekirse hafta sonu kurslarının yapılacağını kaydetti.

Babalara sitem

Selçuk, birçok evde çocukların uzaktan eğitimini sadece annelerin takip etmesine üzüldüğünü de ifade ederek, babalara da çocukların eğitim hayatına dahil olma çağrısında bulundu. 

Bakan Ziya Selçuk, Twitter hesabından paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çocukların uzaktan eğitimini, oyunlarını, ödevlerini pek çok evde sadece annelerin takip ettiğini üzülerek görüyorum. Bir çocuğun eğitim hayatına bilgimizle dahil olmak, çocukluğunda bir oyun arkadaşı olarak yer almak bu kadar zor olmasa gerek."


Independent Türkçe, TGRT

DAHA FAZLA HABER OKU