Ringo Starr ve Paul McCartney'nin daha önce duyulmamış kaydı açık artırmada satılacak

Angel In Disguise adlı şarkı Ringo’nun 1992 tarihli albümü Time Takes Time için yazılmıştı

Demo kayıtta “Angel In Disguise” adlı şarkının iki versiyonu bulunuyor (Reuters)

The Beatles’ın eski üyeleri Paul McCartney ve Ringo Starr’ın daha önce hiç yayımlanmamış bir kaydı açık artırmada satışa çıkacak.

İkili, “Angel In Disguise” şarkısını Ringo’nun 1992 tarihli solo albümü Time Takes Time için yazmıştı ama demo, plağın son haline dahil edilmemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NME'de yer alan habere göre Radio Luxembourg’un eski DJ’i Tony Prince, kaydı şimdi satışa çıkarıyor ve kaydın 20 bin sterline (yaklaşık 175 bin TL) kadar bir fiyata ulaşması bekleniyor. 

Kârın çeyreği, Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Sistemi'nin (NHS) Kovid-19 kampanyasına aktarılacak.

Demo kayıtta şarkının iki versiyonu bulunuyor. Vokalde McCartney’nin olduğu bir demo mevcut ve tamamlanmaya daha yakın diğer çalışmada, fazladan birkaç enstrümanla arka plan vokallerinin yanı sıra Starr şarkıya eşlik ediyor.

“Everyone Wins” adlı başka bir Ringo şarkısının da bulunduğu demo kaset, diğer hatıra eşyalarıyla birlikte 19 Mayıs’ta Omega Müzayedesi’nde satışa sunulacak.

Şarkının yazıldığı nota kağıdında yalnızca McCartney’nin adı geçiyor ve şu  sözler yer alıyor:

My name is Ritchie / Let me look into your eyes / Don’t be afraid I’m just an angel in disguise (Benim adım Ritchie / Gözlerine bakmama izin ver/ Korkma, ben sadece kılık değiştirmiş bir meleğim)

Omega Müzayede’de görevli Paul Fairweather, BBC’ye yaptığı açıklamada “Piyasaya daha önce duyulmamış ve yayımlanmamış bir şarkı getirebilmek şahane. Şarkının albüme dahil edilecek kadar iyi olduğunu düşünüyoruz ve bence Paul bunu kendisi yayımlasaydı kesinlikle hayranlar arasında hit hale geleceğini kanıtlardı” diye konuştu.

Tony Prince’in online satışta çıkaracağı diğer eşyalar arasında 1977’de Elvis Presley’nin ölüm haberinin ardından gönderilen mektuplardan ve belgelerden bir seçki de yer alıyor.

McCartney, geçen ay Lady Gaga’nın ev sahipliğini yaptığı Together At Home konserine katılmış ve The Beatles’ın Lady Madonna’sını söylemişti. 

McCartney, “Gerçek kahramanları; dünyanın her yanındaki sağlık hizmeti emekçilerimizi kutlayan bu akşamki programın parçası olmaktan onur duyuyorum. Kovid-19 pandemisi küresel bir kriz olduğu için küresel ölçekte mücadele adına hepimiz bir araya gelmeliyiz. Bir daha böyle bir kriz yaşanmaması için yöneticilerimize dünyanın dört bir yanındaki sağlık hizmeti sistemlerini güçlendirmelerini söyleyelim” demişti.

 

NME

Independent Türkçe için derleyen: Ata Türkoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU