Kaptan Amerika Kaptan Amerika’ya karşı: Endgame’in meşhur sahnesi nasıl çekildi?

Avengers: Endgame’de iki Kaptan Amerika arasında geçen dövüş sahnesinin detayları

Avengers: Endgame’in Marvel Sinematik Evreni’ndeki tüm kahramanları Thanos’a karşı savaşmak için toplaması bekleniyordu fakat beklenmedik olan, Kaptan Amerika’nın 2012’deki haliyle dövüşmesiydi.

Thanos tüm Sonsuzluk Taşlarını ve Sonsuzluk Eldiveni’ni elde ettikten sonra evrendeki yaşamın yarısını yok etme hedefini tamamladı.

Avengers: Endgame’de, hayatta kalan kahramanlar güçlerini birleştirip Sonsuzluk Taşlarını zamanda farklı yerlerden ele geçirip Thanos’un parmak şıklatmasını geri çevirmek için zamanda yolculuğa çıktı.

Mümkün olduğunca fazla alana yayılabilmek adına ekip gruplara ayrıldı: Hulk, Ant-Man, Kaptan Amerika ve Iron Man 2012’deki New York’a (Kaptan ve Iron Man daha sonra da 1970’e gitti), Rocket Raccoon ve Thor 2013’teki Asgard’a, Hawkeye ve Black Widow 2014’teki Vormir’e, Nebula ve War Machine ise 2014’teki Morag’a gitti.

Hedefi asayı ve Tesseract’ı ele geçirmek olan ilk grup New York Savaşı’nın ortasına vardı ve görevleri kolay değildi.

Olay esnasında Loki kaçtı ve Kaptan Amerika, elindeki asa yüzünden kendisini kılık değiştirmiş Loki zanneden 2012’deki haliyle karşı karşıya kaldı. Avengers: Endgame’in hafızalara en çok kazınan sahnelerinden birinde iki Kaptan Amerika kavgaya tutuştu. Peki filmin ardındaki ekip böyle bir sahnenin altından nasıl kalktı?
 

steve.jpg

Avengers: Endgame’deki Kaptan vs. Kaptan sahnesi bilgisayarlı ve analog efektlerle oluşturuldu (Disney / Marvel)


Screen Rant’ta yer alan habere göre Avengers: Endgame’in en çok eleştiri alan yönlerinden biri filmin bilgisayarlı özel efektlere sırtını fazla dayaması ve bunun bazı sahnelerde fazla göze batmasıydı,

Kaptan vs. Kaptan dövüşü de bir istisna değildi ancak içinde analog efektler de barındırıyordu. Görsel efekt danışmanı Dan DeLeeuw bir Marvel Entertainment videosunda dövüş sahnesinin çekim süreci hakkında konuştu ve sahnenin önce iki dublörle çekildiğini, ardından da Chris Evans’ın kavganın iki tarafını da canlandırdığını anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmde genel açı, üç ayrı kamerayla kayda alınıp en doğru anlarda Evans’ın başı ve yüzü dublörünkine eklendi. Bu da oyuncunun yüzünün dublörünkinin üzerine her zaman eklenememesi nedeniyle başlı başına zorlu bir süreç oldu.

Öte yandan sahnede ilk olarak iki Kaptan Amerika da miğferleri olmadan yer aldı fakat test için seçilen seyirciler, 2012’nin Kaptanı’nın New York Savaşı’nda yüzüne aldığı yaraya rağmen iki Kaptanı birbirinden ayırt edemedi.

Filmdeki diğer çok sayıda sahne gibi bu da büyük ölçüde bilgisayarlı özel efekt olsa da Chris Evans ve dublörler de işin çok önemli bir kısmında rol oynadı.

Netflix’in yeni filmi Extraction’ın yönetmeni Sam Hargrave, kendisi ve kardeşi Daniel Hargrave’in sahnede dublör olduklarını ve (bir dönem Evans’ın dublörlüğünü yaptığı için Yenilmezler ve Kaptan Amerika: Kış Askeri’nde kostümü daha önce giymiş olsa da) ikisi de Kaptan Amerika kostümü giyerken kardeşiyle dövüşmenin eşsiz bir deneyim olduğunu söylemişti.

Sonuç olarak, dijital tasarımcıların hazırladığı etkileyici arka plan, dikkatle belirlenmiş kamera açıları ve koreografisi çok iyi hazırlanmış bir dövüş de eklenince, Avengers: Endgame’deki en heyecan verici sahnelerden biri ortaya çıkmış oldu.
 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU