Azrail kostümü giyen avukat Florida sahillerinin açılmasını protesto etti

Eyalet yönetiminin 4 Mayıs'ta sahilleri açma yönünde karar aldığı aktarıldı

ABD'li avukatın salgın devam ederken plajların açılmasının erken olduğunu düşündüğü belirtildi (Twitter/@DWUhlfelderLaw)

ABD’nin Florida eyaletinde Daniel Uhlfelder isimli bir avukat salgına rağmen plajların yeniden açılmasını Azrail kostümüyle protesto etti. 

CNN’in haberinde, plajların açılmasının henüz erken olduğuna inanan Uhlfelder’in, plajlara kamusal erişimin sadık bir destekçisi olsa da pandemi sırasında insanların plajlara gitmesine izin verilmesinin hata olduğunu düşündüğü aktarıldı. 

Uhlfelder’in bu kararın toplum sağlığını tehliye atabileceğini düşündüğü ifade edildi. 

CNN’e konuşan avukat, “Tüm dünyadan eyaletimize gelecekler konusunda şu anda yeterli test, veri ve hazırlık noktasında değiliz” dedi. 

 

 

Eyaletin plajları 4 Mayıs’ta yeniden açma planının öncesinde Uhlfelder, elinde tırpanıyla Florida sahilleri boyunca gezdi. Kararın ilk aşamasında restoranların ve mağazaların yüzde 25 kapasiteyle çalışmasına izin verileceği ifade edildi. Barların, sergi alanlarının ve spor merkezlerinin kapalı kalmaya devam edeceği belirtildi. 

ABD’li avukat cuma ziyaret ettiği plajların “çok kalabalık” olduğunu söyledi. 

Plajların ne kadar güzel ve çekici olduğunu biliyorum. Fakat durumu kontrol altına almak için önlem almazsak, virüs gerçekten ama gerçekten kontrolden çıkacak.

ABD’li avukatın bir televizyon kanalına verdiği röportajın videosunun Twitter’da 220 binden fazla etkileşim aldığı aktarıldı. 

Uhlfelder’in ayrıca bu eylemi Demokrat aday adaylarına bir bağış kampanyası olarak da düzenlediği belirtildi. 

 

 

John Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre, Florida eyaletinde en az 34 bin 728 koronavirüs vakası mevcut. Ayrıca bugüne kadar Kovid-19 nedeniyle bin 314 kişinin de hayatını kaybettiği aktarıldı. 

Öte yandan Florida Valisi Ron DeSantis, eyalette plajların açılması yönündeki kararı savundu ve cuma günü eyaletteki parkların da gelecek hafta açılacağını duyurdu. 

DeSantis, ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın çalışmasına işaret ederek çalışmanın güneş ışığının, sıcaklığın ve nemin Kovid-19’u öldürdüğünü gösterdiğini söyledi. 

 

Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU