Girit Adası açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın verilerine göre Yunanistan'ın Girit Adası açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Görsel: USGS

Yunanistan’ın Girit Adası’nın yaklaşık 90 kilometre güneyinde bir deprem meydana geldi. 

Depremin büyüklüğünü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 6,4, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise 6,3 olarak açıkladı. 

Depremin 10 ila 16 kilometre derinlikte gerçekleştiği ifade ediliyor. Deprem sonrası herhangi bir tsunami uyarısı yapılmadı. 

AFAD(dan yapılan açıklamada, Girit Adası yakınlarında meydana gelen depremin merkez üssüne en yakın yerleşim biriminin Datça olduğunu ve şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmadığı belirtildi.  

AFAD'ın Twitter hesabından, yapılan açıklamada, "Akdeniz'de Girit Adası yakınlarında meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depreme en yakın yerleşim yerimiz Datça olup (311 km) an itibarıyla olumsuz bir ihbar alınmamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadelerine yer verildi. 

 

Bu arada, AFAD tarafından saat 16.01'de yine aynı bölgede 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildiği duyuruldu. 

Datça'da bir olumsuzluk yok

Datça Kaymakamı Mesut Çoban, ilçede herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını söyledi. Depremin hissedilmediğini belirten Çoban, "En yakın noktaya 311 kilometre. Depremin yakın bölgesinde ciddi etkisi olmuştur. Ancak bölgemizde bir olumsuzluk bulunmuyor" dedi.


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU