Eski Diyanet İşleri Başkanı'ndan "eşcinsellik" tartışmaları ile ilgili açıklama: Musibetleri belirli bir gruba bağlamamız Allah adına konuşmamız anlamına gelir

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Musibetleri belirli bir gruba bağlamamız Allah adına konuşmamız anlamına gelir” dedi. Erbaş’ın hutbesinde böyle bir amacın olmadığını söyleyen Görmez, Ankara Barosu’nu da eleştirdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın geçen haftaki temsili Cuma namazının ardından verdiği hutbesinde eşcinsellikle ilgili olarak söylediği şu sözler büyük tartışmalara neden olmuştu:

İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, eşcinselliği lanetliyor.

Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti.

Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor.


Hutbenin ardından Ankara Barosu başta olmak üzere bazı çevreler Erbaş’ı eşcinselleri ötekileştirmekle, düşmanlaştırmakla suçlamış,  İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi suç duyurusunda bulunmuştu.

Buna karşın iktidar kanadından yapılan açıklamada Erbaş’a destek çıkılmış, dini kaynaklardaki ifadeleri aktardığı söylenmişti. Ayrıca Erbaş’ı eleştiren Ankara Barosu yöneticileri hakkında soruşturma başlatılmıştı

Tartışma sürecinde sosyal medyada bazı kişiler yaşanan salgının nedeni ile eşcinselliği ilişkilendirmeye çalışmıştı.

“Küresel siyasetin günahları cinsel bütün günahlardan daha büyüktür”

Habertürk Televizyonu’nda canlı yayına katılan eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hutbe ve devamında başlayan tartışmalarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

"Bizim bu tür musibetleri belirli bir günah grubuna bağlamamız haşa Allah adına konuşmamız anlamına gelir, bu doğru değil. Çünkü küresel siyasetin günahları cinsel bütün günahlardan daha büyüktür" diyen Görmez, Erbaş’ın hutbesinde bir grubun hedef alınmadığını ancak sonrasında yapılan yorumlarda bu tür ithamların olduğuna dikkat çekti.

“Günah listemiz değişti” dedi, Ankara Barosu’nu da eleştirdi

“Bizim günah-ı kebair listemiz değişti. Büyük günahlar artık değişti” diyen Görmez, Ankara Barosu’nun açıklamasını da şöyle eleştirdi:

Ankara Barosu'nun açıklaması İslamı çağ dışılıkla itham eden bir açıklama. Bir milletin iman değerlerini hafife almak ayrı bir şey. Her türlü kınanmayı hak eden bir metin.

 

Independent Türkçe  

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU