Afrika’da vaka sayısı 40 bini geçti, Nijer’de tedbirlere uymayan 216 kişi gözaltına alındı

Afrika kıtasında yeni tip koronavirüs vakası sayısı 40 bini geçti. Kıta genelinde iyileşenlerin sayısı ise 13 bin 383’e yükseldi

Afrika’da vaka sayısı 40 bini geçti / Fotoğraf: AFP

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (Africa CDC) verilerine göre, kıtada son 24 saatte yaklaşık bin 731 yeni koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi, Salgının bulaştığı kişi sayısı 40 bin 749 oldu.

Afrika’da hayatını kaybedenlerin sayısı dünden bu yana 49 kişi artarak, bin 689’a ulaştı. Kıta genelinde iyileşenlerin sayısı 13 bin 383'e yükseldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kıtada ilk olarak Mısır'da görülen ve Avrupa'dan geldiği belirtilen Kovid-19 vakaları, güneydeki Lesotho dışında tüm kıtaya yayıldı. 

Salgın şu ana kadar en fazla Güney Afrika, Mısır, Fas, Cezayir, Nijerya, Gana ve Kamerun'da görüldü.

Nijer'de tedbirlere uymayan 216 kişi gözaltına alındı

Afrika ülkesi Nijer'de, salgının yayılmasını önleme amaçlı kurallara uymayan 216 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ulusal basındaki haberlere göre, emniyet yetkilisi Wasiu Abiodun,  koronavirüs vakalarının yayılmasını engelleme amaçlı "yüzü, ağız ve burnu kapatacak şekilde kapama" kuralı, sokağa çıkma, sosyal etkinlik yasağı gibi tedbirleri ihlal eden 216 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Abiodun, bunlardan 12'sinin serbest bırakıldığını, diğerlerinin bir kısmının ise 6 ay hapis ya da para cezasına çarptırıldığını belirtti.

Nijer'de şimdiye kadar görülen 728 salgın vakasından 478'i iyileşirken, 33 kişi hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU