Altını geçen Bitcoin 2020'nin en iyi performans gösteren varlığı oldu

Dünyanın en değerli kripto para biriminin değeri mart ortasında meydana gelen ani düşüşün ardından neredeyse iki katına çıktı

Bir Bitcoin şu anda 61 bin 523 TL değerinde (Pixabay)

Bitcoin fiyatındaki ani artış, kripto para birimini altın, gümüş ve ham petrolü geride bırakarak 2020'nin en iyi performans gösteren varlığı haline getirdi.

Geçtiğimiz 4 ay boyunca, değerinde 4 bin dolardan (yaklaşık 28 bin TL) daha fazla bir düşüş yaratan mart ayındaki büyük krize rağmen, Bitcoin fiyatı neredeyse üçte bir oranında arttı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Aynı dönemde altın yüzde 13 civarında yükselirken, gümüş yüzde 14 oranında düştü. Ham petrol ise yüzde 70'ten fazla değer kaybetti.

Bitcoin'in iyileşmesi, "yarılanmak" olarak bilinen ve yaratılan Bitcoin sayısının yarıya düştüğü nadir olaydan iki haftadan daha kısa bir süre önce gerçekleşti.

Bu Bitcoin'in 11 yıllık tarihindeki yalnızca üçüncü yarılanma ve bazı piyasa analistleri kripto para biriminin fiyatını bu yıl tüm zamanların yeni en yüksek seviyelerine taşıyabileceğine inanıyor.

Hem Bitcoin hem de altın dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin Kovid-19 salgınının yayılmasını yavaşlatmak için tecrit önlemleri uygulamaya başladığı mart ayının ortalarından bu yana önemli artışlar kaydetti.

Salgın küresel bir ekonomik yavaşlamaya yol açtı ve yatırımcıların güvenli liman varlıklarındaki paylarını güvence altına almaya çalışmasıyla borsaların çökmesine neden oldu.

Bu altının ekonomik belirsizlik dönemlerinde geleneksel olarak iyi performans göstermesinden kaynaklanıyor. Fakat piyasa verilerinin işaret ettiği üzere sınırlı Bitcoin arzı, bu kripto para birimin giderek daha güvenli bir güvenli liman varlığı olarak görüldüğünü gösteriyor.

Finansal hizmetler firması IG'de üst düzey pazar analisti olan Joshua Mahony, The Independent'a şunları söyledi:

Bitcoin, mayıs ayındaki yarılama etkinliğinin öncesinde yükselmeye devam ediyordu. Yatırımcılar arzdaki dört yılda bir gelen bir daralmanın olumlu etkisini merakla bekliyor. Mevcut koşullarda Aralık 2018'in en düşük seviyelerinden bu yana Bitcoin için yüzde 182 artış göreceğiz ve şu anda gördüğümüz dalgalanma, bu üçüncü yarılanmayı izleyen aylar için bir yükseliş tablosu çiziyor. Daha geniş bir perspektiften bakıldığında merkez bankası hafifletmelerindeki ve hükümet borcundaki büyük büyüme, kartlarda gerçekleşebilecek amortismanlardan kaçınmak için neden birçok kişinin servetlerini alternatif varlıklarda saklama ihtiyacı hissettiğini vurgulamaktadır.

Diğer kripto para birimleri Bitcoin'den de iyi bir performans gösterdi, Ethereum yılın başından bu yana yüzde 60'tan fazla artış kaydetti.

Son kazanımlarına rağmen Bitcoin ve Ethereum, bir Bitcoin'in mevcut değerinin iki katından daha değerli olduğu 2017 sonları ve 2018 başlarındaki en yüksek seviyelerinden çok uzakta.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU