Fransa'da liglerin sonlandırılarak PSG'nin şampiyon ilan edilmesine Lyon'dan tepki

Olympique Lyon, Fransa'da PSG'nin şampiyon ilan edilmesine tepki gösterdi. "Milyonlarca euro zararımız olacak" diyen Lyon, tazminat hakkını saklı tutacağını duyurdu

Fotoğraf: Reuters

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekibi Olympique Lyon, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan liglerin sonlandırılmasına ve Paris Saint-Germain'in şampiyon ilan edilmesi kararına tepki gösterdi.

Olympique Lyon'dan yapılan açıklamada, kulübün 'sezonun adil bir şekilde tamamlanması için play-off sistemini' önerdiği hatırlatıldı.

 

 

Teklifin UEFA kriterlerine uygun olduğu ancak Profesyonel Futbol Ligi'nin (LFP) sezonu bitirme yönünde karar aldığı belirtildi.

Açıklamada kulübün bu kararla milyonlarca euro zarara uğrayacağı savunularak, "Olympique Lyon bu karara itiraz etme ve doğacak maddi zararlardan ötürü tazminat talep etme hakkını saklı tutmaktadır" ifadesine yer verildi.

 

PSG.jpg
Fotoğraf: AA

 

Başbakan Philippe açıkladı, LFP Paris Saint-Germain'i şampiyon ilan etti

Fransa Başbakanı Edouard Philippe'in salı günü Kovid-19 salgını nedeniyle "2019-2020 sezonu futbol dahil tüm spor müsabakaları yapılamayacak" açıklamasının ardından LFP, PSG'yi şampiyon ilan etti. 

 

 

LFP'den yapılan yazılı açıklamada, Fransa Başbakanı Edouard Philippe'in Kovid-19 salgınına karşı alınan kararlar doğrultusunda futbol liglerinin sonlandırıldığı belirtildi.

Açıklamada, maç başına kazanılan puana göre sıralama yapıldığı ve Ligue 1'de lider durumda bulunan PSG'nin, Ligue 2'de ise Lorient'in şampiyon ilan edildiği kaydedildi. 

Ligue 1'de son iki sırada bulunan Amiens ve Toulouse'un Ligue 2'ye düşürüldüğü, Ligue 2'nin ilk iki sırasında yer alan Lorient ve Lens'in de Ligue 1'e yükseltildiği ifade edildi.

 

 

Gelecek sezonun 22-23 Ağustos'ta başlamasının hedeflendiği ifade edilen açıklamada, bu konudaki kararın hükümetin aldığı önlemlere göre verileceği bildirildi.

Açıklamada Avrupa kupalarına katılıma ilişkin bilgi verilmezken, Fransız basınında ligde ilk iki sırada yer alan PSG ile Olympique Marsilya'nın UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına, üçüncü Rennes'in ise ön elemelere katılacağı ifade edildi.

UEFA, liglerin ağustos ayına kadar bitirilmesini talep etmiş ancak geçerli sebepler olması halinde sezonun ülke federasyonları tarafından sonlandırılabileceğini belirtmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU