31 ilin sokaklarına yine sessizlik hakim… İstanbul’da 1 Mayıs denetimleri sıkılaştırıldı

İçişleri Bakanlığı’nca 31 şehirde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sonrası, büyükşehirlerin cadde ve sokaklarındaki sessizlik yine görüntülere yansıdı

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanan üç günlük sokağa çıkma kısıtlaması bu gece itibariyle başladı.

Kısıtlamanın ilk gününde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerin kalabalıklarıyla bilinen sokak ve caddeleri sessizliğe büründü.

Güvenlik güçleri tedbirleri artırdı

İstanbul’da güvenlik güçleri, 1 Mayıs nedeniyle Taksim’e gitmek isteyen bir gruba izin vermedi.
 

20200501_2_42193848_54417188_1600x1046.jpg
İstanbul, Taksim / Fotoğraf: AA


Taksim'de de meydana çıkan yollar barikatlarla kapatıldı ve araç geçişlerine izin verilmedi. Meydandaki güvenlik önlemleri arttırılırken, metro istasyonu da kapatıldı. 

İstanbul ve tüm şehirlerde denetimler sıkılaştırıldı

Güvenlik güçleri başta İstanbul olmak üzere tüm şehirlerde denetimlere başlarken, trafiğe çıkan tüm araçlar durdurularak içerisindekilerin belgeleri inceleniyor.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile yasağın kapsamı dışında bırakılanların yollarına devam etmesine izin veren polis yasağı ihlal edenlere ise ceza uyguluyor. 

Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında bu hafta sonu dördüncü kez sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.
 

AW005372_05_1600x1200.jpg
İstanbul / Fotoğraf: İHA


İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması, 20 Nisan Pazartesi saat 00.00'a kadar büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van ile Zonguldak il sınırlarında uygulanıyor. 

Kimler muaf ?

Hafta sonunda ekmek üretiminin yapıldığı fırınlar, kamu-özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, PTT, su, gazete ve mutfak tüpü dağıtım şirketleri açık olacak. Kamu güvenliğinin sağlanması ile acil çağrı merkezleri, AFAD ve Türk Kızılay, Vefa Sosyal Destek Birimleri'nde görevli olanlar kısıtlamadan muaf tutulacak. 

Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında açık olacak. 

Uygulama pazar gecesi 00.00’da sona erecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU