Komedyen Ricky Gervais'in Trump'ın dezenfektan yorumunu yıllar öncesinden öngördüğü ortaya çıktı

"Ricky, çağın çok ötesindeymişsin!"

Ricky Gervais'in yazdığı, yönettiği ve oynadığı Netflix dizisi After Life'ın 2. sezonu 24 Nisan'da yayımlanmıştı (Reuters)

Görünüşe göre Ricky Gervais, Donald Trump'ın koronavirüsü tedavi etmek için "dezenfektan enjekte etmek" hakkındaki kötü şöhretli sözlerini tahmin etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump öneriyi basın toplantısı esnasında yapmıştı ancak daha sonra alaycı davrandığını iddia etti.

Bu, küresel salgının ardından ABD Başkanı'nın yaptığı bir dizi tuhaf ve yanlış yorumun sonuncusuydu ama Gervais'in çok önceden buna hazırlandığı ortaya çıktı.

2016'daki seçimlerden önce attığı, tekrar gün yüzüne çıkan tweet'te After Life dizisinin yıldızı şunları yazmıştı: "Çamaşır suyu şişelerinde 'İçmeyin' gibi uyarılar olması, Donald Trump'ın başkan olabileceğini görmemi sağlıyor."

Tweet'in kullanıcıların zaman tünelinde ortaya çıkmasına profesyonel tenisçi Martina Navratilova sebep oldu. Navratilova, şu cevabı verdi: "Ricky, çağın çok ötesindeymişsin!!!"

Başka bir kullanıcı Gervais'i "kahin" diye nitelerken, bir kişi de şunları yazdı: "Bu gerçekten eskiymiş."

Birçok kişi Trump'ın yorumlarıyla alay ederken komedyen Trevor Noah şunları söyledi: "Vücuduna dezenfektan enjekte etmek mi? Odadaki en aptal kişinin kendini en zeki sanmasındaki sorun bu."

New York sağlık yetkilileri, Trump'ın yorumlarından sonraki 18 saat içinde olası çamaşır suyuna maruz kalma vakalarında ani artış yaşandığını duyurmuştu.

Trump'ın yorumları, sağlık uzmanlarını ve Dettol gibi markaları ev temizlik ürünlerini içmenin olası ölümcül tehlikeleri konusunda uyarmaya sevk etmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU