John Wick’in yönetmenleri Matrix 4’ün aksiyon sahnelerine dahil olacak

Chad Stahelski ve David Leitch, Matrix serisine geri dönüyor

Keanu Reeves'li ilk John Wick filmi 2014'te gösterime girmişti (Lionsgate)

John Wick’in yönetmenleri Chad Stahelski ve David Leitch’in Matrix 4’ün prodüksiyonunda görev alacakları doğrulandı.

En çok Keanu Reeves’in odakta olduğu hareketli dövüş sahneleriyle bilinen ikilinin filmin aksiyon sahnelerinin hazırlığında yer alması ihtimal dahilinde.

Games Radar’ın Collider’a dayandırdığı habere göre Stahelski, Matrix 4’te yapacaklarıyla ilgili şöyle konuştu:

İş daha çok koreografilerden bir kısmının kreatif ayağını netleştirmek, destekleyici unsurlarını ortaya çıkarmakla ilgili. Bizden koreografi ve elemanların fiziksel antrenmanlarının bir kısmında yardım etmemiz istendi. An itibarıyla ben bir sahnenin bir bölümüne yardım ediyorum, sanırım David de başka bir sahne için yardım ediyor.

İkilinin çıkaracağı işin henüz tam olarak nereye odaklanacağı bilinmezken “fiziksel antrenman” ve “koreografi” kelimeleri kesinlikle bir tür dövüş sahnesine işaret ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

John Wick serisinde işe başlamadan önce Stahelski ve Leitch orijinal Matrix üçlemesinde dublör koordinatörü olarak çalışmıştı. Hatta 1999 tarihli ilk filmde Stahelski, Keanu Reeves’in dublörü olarak dahi yer almıştı.

Stahelski, Matrix 4’e ilişkin, "Benim bildiğim kadarıyla epey eğlenceli bir iş. Eğer orijinal üçlemeyi beğendiyseniz bence bunu çok seveceksiniz. Hatırladığımızdan da daha sıkı bir dönüş yapacaklar" diye konuştu.

İlginç şekilde hem (Stahelski’nin yönetmenliğindeki) John Wick 4, hem de Matrix 4 kağıt üzerinde 21 Mayıs 2021’de gösterime girecek gibi görünüyor.

Tabii ki planlar koronavirüs gecikmelerinden nasibini alıp kaçınılmaz olarak değişecektir ama yakın tarihte bir değil iki aksiyon dolu Keanu Reeves macerası izleyecek olmamız sevindirici.

 

Games Radar

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU