Hintli mucitten sosyal mesafeli motosiklet

33 yaşındaki adam, “Artık 8 yaşındaki kızımla güvenli mesafeyi koruyabilirim” dedi

(Abhisek Saha / AFP)

Hindistan’da 39 yaşındaki bir adam, Kovid-19 pandemisinde sosyal mesafeyi sürdürmek için sürücü ve yolcu arasında bir metrelik boşluk bulunan bir motosiklet inşa etti.

Hurdacıdan eski bir motosiklet satın alan Parta Saha, motorunu söktükten sonra aracı ikiye böldü ve tekerlekleri bir metreden biraz daha uzun bir çubukla bağladı.

Tripura eyaletinin kuzeydoğusundaki Agartala'da yaşayan Saha, “Artık 8 yaşındaki kızımla güvenli mesafeyi koruyabilirim” dedi.
 

bad6fd11afb95553b8d3977c01712c010fef1ae6.jpg
(AFP)

 

Diğer birçok ülke gibi Hindistan hükümeti de koronavirüse karı tecrit önlemleri aldı ve sosyal mesafeyi teşvik etti.

Ülke çapındaki koronavirüs vaka sayısı an itibarıyla 33 bin 610’a ulaştı. Worldometers’a göre 8 bin 437 kişi hastalığı yenerken, bin 79 kişi ise koronavirüs yüzünden hayatını kaybetti.

AFP’nin aktardığına göre ülke, koronavirüs tedbirlerini 3 Mayıs’a kadar uzatırken, Saha da virüsle savaşın yakın zamanda bitmeyeceğini fark etti.

Aracı yapmak için kısıtlı imkanlarından olabildiğince yararlandığı bildirilen Saha, bu motosikletle kızını okula götürüp getirmeyi planlıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Okulu bırakan ve televizyon tamirhanecisinde çalışan Saha, “Kalabalıklaşacak okul otobüsüne binmesini istemedim” dedi.

Aküyle çalışan motosikletin azami hızının saatte 40 kilometre olduğu bildirildi. Buna göre akünün şarj edilmesi üç saat sürüyor, bu da bisikletin 80 kilometre yol kat etmesini sağlıyor.

Buluşunu sokaklarda da deneyen tamirci, seyredenleri hayrete düşürürken Tipura Valisi Biplab Kumar Deb’den övgü topladı.

Konuyla ilgili Twitter hesabından paylaşım yapan Deb, şunları söyledi:

Zorunluluk, buluşların kaynağıdır! Parta Saha’yı tebrik ediyorum… Kovid-19 salgını sırasında farkındalık yaratacak eşsiz bir motosiklet yaptığı için.

Independent Türkçe, AFP, Worldometers

DAHA FAZLA HABER OKU