Barlas: Düşünce suçundan ötürü tutuklulukları geride bırakmamızın zamanı geldi; Erdoğan bu reformu yapacaktır

“Şöyle bir düşününce tutuklanmamış pek az kişi tanıdığınızın farkına varıyorsunuz”

Fotoğraf: YouTube / NTV

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, “Türkiye’nin düşünce suçundan kimseyi hapse atmaması gerektiğini” söylerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda bir reform yapacağına olan inancını dile getirdi.

Barlas, bugünkü köşe yazısında merhum gazeteci Çetin Altan ile olan bir anısı yazdı ve oğlu Ahmet Altan’ın şu an cezaevinde olduğunu hatırlattı.

Barlas’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Şöyle bir düşününce tutuklanmamış pek az kişi tanıdığınızın farkına varıyorsunuz. Eski iki Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Süleyman Demirel gibi şimdiki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da tutuklanmadı mı? Erdoğan'ı Trakya'daki cezaevinde ziyaret ettiğimde "Bu da geçer" demiştim galiba...

Şimdi Çetin Altan aramızda yok. Oğlu Ahmet Altan ise cezaevinde. Bereket Mehmet Altan daha önce tahliye edildi. Eğer Kerime Altan ve Çetin Altan bugün yaşasalardı, evliliklerinin 71'inci yıldönümünü, her zaman olduğu gibi evlatlarıyla birlikte hep beraber kutlardık.

Sanırım coğrafyanın bize yazgı olarak sunduğu düşünce suçundan ötürü tutuklulukları, cezaevlerini falan bir noktada geride bırakmamızın zamanı geldi, geçiyor... Kendisi de bir şiir okudu diye cezaevine gönderilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonunda bu reformu mutlaka yapacaktır.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU