Asiltürk, Erbakan ile yaptığı bir İran gezisini anlattı: Kasım Süleymani’nin gözlerinden yaşlar aktı

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Asıltürk, Necmettin Erbakan ile yaptıkları bir İran gezisinde Kasım Süleymani ile tanıştıklarını ve kendilerini arabaya kadar uğurladığını anlattı

Fotoğraf: TV5.com.tr

Saadet Partisi Genel Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, gazeteci Selim Akduman'ın YouTube kanalında açıklamalarda bulundu.

Tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili değerlendirme yapan Asiltürk, bunun küresel nüfusu azaltmak için çıkartıldığını öner sürdü.

Asiltürk, 40 yılı aşkın bir süre önce Amerika’da bazı kurumların dünya nüfusunu azaltmanın yolları üzerine çalışmalar yaptıklarını ve bunun bilindiğini ifade etti.

“Türkiye, Rusya ve İran’la askeri anlaşmalar yapmalı”

Dış gelişmelerin ileriki zamanlarda ABD ile Rusya’nın çatışacağını gösterdiğini öne süren Asiltürk, bu nedenle Türkiye’nin Rusya ile iyi ilişkiler kurması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin NATO’dan da hiçbir fayda görmeyeceğini ifade eden Asiltürk, ülke olarak Rusya ve İran ile askeri anlaşmalar yapılmasını ve ABD ile ittifakın koparılması gerektiğini vurguladı.

“İran, Avrupa’yı yerle bir edecek füzelere sahip”

İran’da bulunduğu sırada askeri tesisleri gezdiğini belirten Asiltürk, yetkililerin kendisine ellerinde Avrupa’nın her noktasını vuracak füzelerinin olduğunu söylediklerini ifade etti.

“Doğru da söylüyorlar” diyen Asiltürk, füze tesisleri gezerek gözleriyle gördüğünü dile getirdi.

“Kasım Süleymani’nin gözlerinden yaşlar aktı”

Asiltürk, D-8’in kuruluşundan önce Eski Başbakan Necmettin Erbakan ile İran’a yaptıkları bir ziyaret sırasında, ocak ayında ABD’nin Irak’taki hava saldırısında öldürülen İranlı General Kasım Süleymani ile tanıştıklarını belirtti.

Humeyni’nin dış ilişkilerdeki gözde elemanı olan Kasım Süleymani olduğunu daha sonra öğrendiğini ifade eden Asiltürkİran diplomasi geleneğinde misafirlerin iç kapıya kadar uğurlandığını, Kasım Süleymani’nin ise kendilerini 5 kat aşağıya inerek arabalarına kadar refakat edip öyle uğurladığını vurguladı.

Kasım Süleymani ile arasında geçen bir anıyı aktaran Asiltürk, Erbakan’ın İran gezisi sırasında gazetecilere, “Ho­ra­san ta­ra­fın­dan si­yah sancaklılar çıkar. Kar üze­rin­de sürünerek de ol­sa onlara yardım ediniz” hadisine atfen “Bugün ben İran’a, kar üzerinde sürünerek de olsa gidip yardımcı olmam lâzım” dediğini ve Süleymani’nin de bunu anlatırken gözünden yaşlar aktığını ifade etti.

“12 Şii mezhebinde kafirler vardır ama İran yönetimi dinine bağlıdır”

İslam dünyasındaki mezhep tartışmalarına da değinen Asiltürk, İran 12 Şii mezhebi olduğunu, bunların arasında kafir olanların da yer aldığını belirterek şunları kaydetti:

Meselâ Câfer-i Sâdık Hazretleri, Peygamberimizin torunu. Caferiye mezhebini Türkiye’de İslâm dışı gibi gösterirler. Peygamber Efendimizin torununun kurduğu mezheptir. Yüzde yüz Allah’a iman eden bir Peygamber torunudur ve bizim imamımız İmâm-ı Âzam Hazretleri, Mektubat’ı okursa insanlar anlarlar, Câfer-i Sâdık Hazretlerinden birçok soruyu soruyor. Onun verdiği cevaplardan sonra İmâm-ı Âzam Hazretleri diyor ki, “Câfer-i Sâdık’a rastlamasaydım, belki büyük bir hata içine de girebilirdim” diyor. Ama milletin ilimden haberi yok. Kimsenin bunlardan haberi yok; ona buna iftira atıyorlar. İranlılara ‘yok bunlar Şii’ diye şey yapıyorlar. Evet, Şiiler var. 12 tane Şii mezhebi var. Bunların bir kısmı, bak sözüme dikkat edin, hatta kâfirdir. Bir kısmı… Ama idaredeki insanlar, Allah’a ve Resulüne tamamen candan bağlı. Güç, onların elinde. Öbürleri bir şey yapamıyorlar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU