Bin liralık sosyal destek için Ferrari dayanışması: Gerçekten ihtiyacı varsa yardım etmeye hazırız

Samsun’da Ferrari otomobili olan bir kişi, bin liralık sosyal yardım için başvurdu. Aynı marka arabası olan iş insanı yardımı isteyenin kendisi olduğu iddia edilince açıklama yaptı: O kişi ben değilim. İhtiyacı varsa yardım etmeye hazırız

Fotoğraf: AA

Samsun’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ekonomideki etkilerine karşı alınan önlemler kapsamında ihtiyaç sahiplerine verilen bin liralık sosyal yardıma Ferrari marka lüks arabası olan bir kişi de başvurdu.

Araba arkadaşımın

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’nden bin lira almak için Samsun İlkadım Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na başvuran bir kişinin üzerinde 1 buçuk milyon liralık Ferrari araba olduğu ortaya çıktı.

Başvuruyu e-devlet üzerinden yapan Ferrari sahibi, aracı kendisinin kullanmadığını, üzerine kayıtlı aracın bir arkadaşına ait olduğunu söyledi.

 

AW001913_01.jpg
Yunus Emre Çelik / Fotoğraf: İHA

 

Ferrarilerimiz farklı model 

Haberin duyulması üzerine Samsun’da Ferrari arabası olduğu bilinen iş insanı Yunus Emre Çelik’in telefonu susmadı. Başvuruyu yapanın kendisi olmadığını belirten Çelik yardım için başvuran kişinin aracı ile kendi aracının farklı modellerde olduğunu kaydetti.

Samsunda bir alışveriş merkezinin yönetim kurulu başkanı olan Çelik, bu tür medyatik konulara şüpheyle baktıklarını belirterek şunları söyledi

Dünyanın bin bir türlü hali var. Belki de bu vatandaşımız gerçekten ihtiyaç sahibidir. Biz de kurum olarak çeşitli yerlere yardımlar yapıyoruz. Bu yardımları da gizli yapmaya özen gösteriyoruz. Eğer yanlış anlaşılmazsa, yardıma ihtiyacı olan bu kişi gerçekten ihtiyaç sahibi ise biz de kurum olarak kendisine yardım etmeye hazırız.

 

Independent Türkçe, İHA 

DAHA FAZLA HABER OKU