50 yıldan fazla yayın yapan Erivan Radyosu’nun arşivi dijital platformda

Kürt-Alman Kültür Enstitüsü, yarım asırdan fazla yayın yapan Erivan Radyosu arşivini YouTube kanalı başta olmak üzere tüm dijital platformlarda yayınlamaya başladı

Fotoğraf: Twitter

Geçen yıl çalışmalarına başlayan Kürt-Alman Kültür Enstitüsü (Deutsch- Kurdisches Kulturinstitut) yarım asır Kürtçe yayın yapan Erivan Radyosu arşivini dijital platformlara taşıdı.

Toplam 900 eserden oluşan bu külliyat artık YouTube kanalı başta olmak üzere tüm dijital platformlarda dinlenebilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tanınmayan yüzlerce eser gün yüzüne çıkacak

Kültür enstitüsü bu kapsamda Kürt sanatçılarından, 27 Nisan Pazartesi -1 Mayıs Cuma tarihleri arasında kendi sosyal medya kanallarında, Erivan Radyosu şarkılarından sevdikleri eserleri paylaşmalarını istedi.

İnternet ortamında yayılan birçok eserin ya seslendirenleri yanlış tanıtılmış ya da şarkı isimleri yanlış yazılmıştı.

Enstitünün bu hizmetiyle beraber, bu sorun ortadan kalkmış oldu. Şu ana kadar tanınmayan, bilinmeyen yüzlerce eser de böylece gün yüzüne çıkmış çıktı.

Dört ciltlik kitap hazırlanıyor

Müzikseverlerin ve özellikle Kürtçe müzik yapan müzisyenlerin rahatlıkla ulaşabileceği, güvenilir kaynaklar sunmayı hedefleyen enstitü ayrıca, halk kültürü ve arşiv araştırmacısı, sanatçı Cewad Merwanî’nin 3 yıldır büyük bir ekiple birlikte hazırladığı çalışmayı yakın zamanda, notalar, sözler ve şarkıların içinde olduğu bir DVD dahil olmak üzere dört ciltlik bir kitap dizisi olarak yayımlamaya hazırlanıyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU