Milli Gazete yazarı: Anadolu Ajansı’na yakıştı mı?

“Anadolu Ajansı ne zamandan bu yana, halkın sağlığını hiçe sayan, hileli ürünlerle halkı zehirleyen, sadece kendi kazançlarını düşünen sahtekârları da savunur hale geldi?”

Kolaj: Independent Türkçe

Milli Gazete yazarı Sadettin İnan, gazetesinin Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği hakkında yaptığı bir haber için kurumun açıklamasını abonelerine servis eden Anadolu Ajansı’na tepki gösterdi.

Milli Gazete’de 20 Nisan’da “Cumhurbaşkanı’nın market projesine Tagşişli genel müdür” başlığıyla bir haber yayımlandı.

Sadettin İnan imzalı haberde “Gıda sahtekârlığında sınır tanımayan, onlarca defa bakanlık tarafından afişe edilen şirketlerin kurucu ortağı Tarım Kredi Marketler’e sessiz sedasız genel müdür yapıldı” iddiası yer aldı. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği de bunun üzerine bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

Sadettin İnan, gazetede bugün kaleme aldığı yazıda Anadolu Ajansı’na (AA) açıklamayı haberleştirdiği için tepki gösterdi.

İnan’ın bugünkü “Anadolu Ajansı’na yakıştı mı?” başlıklı köşesinden bir kısım şöyle:

Hiç mi utanmanız sıkılmanız kalmadı? Anadolu Ajansı ne zamandan bu yana, halkın sağlığını hiçe sayan, hileli ürünlerle halkı zehirleyen, sadece kendi kazançlarını düşünen sahtekârları da savunur hale geldi?

Vicdanınız hiç mi sızlamadı? Milli Gazete’nin bilgi ve belgelere dayalı haberi ile suçüstü yakalanan ve suçlarını bastırmak için hiçbir tutarlılığı olmayan, dahası yalan beyanlarla 83 milyon ülke insanının aklıyla dalga geçen açıklamayı doğru kabul edip abonelerinize servis ettiniz!

Bu mudur sizin habercilik anlayışınız? Bizim, 2011, 2012 ve 2013 yıllarına ait gazete kupürlerinden tane tane ulaştığımız bilgilere, siz zorlanmadan Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan tek bir telefonla ulaşabilirdiniz!

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önem verdiği market projesinin başına gıda sahtekarlığında mimlenmiş bir firma ortağının atanması Anadolu Ajansı için hiç mi haber değeri taşımıyor?

Bakın, Tarım Kredi Kooperatifleri bile yaptığı o açıklamanın arkasında duramadı. Milli Gazete, ikinci bir manşetle yalanlarını belgeleriyle yüzlerine vurunca açıklamayı kurumun web sayfasının manşetinden indiriverdiler. Umarım siz de, bir asrı deviren Anadolu Ajansı’nın habercilik anlayışına nasıl bir leke düşürdüğünüzün farkına varırsınız.

Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ve yöneticileri; size de bir çift sözüm var. İsmini bile ağzınıza alamadığınız Milli Gazete, bugüne kadar Tarım Kredi ve Fahrettin Poyrazla ilgili belgeye dayanmadan hiçbir haber yapmamıştır. Bunu da en iyi kendileri bilirler. Gerek Genel Müdürün hukuksuz ataması, gerekse ‘TAĞŞİŞLİ’ atama olsun, hepsi belgeli ve kayıtlı. 

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU