Ford Otosan Genel Müdürü: Üretime yeniden başlamak çok zor olacak; her bir aracın maliyeti ciddi şekilde artacak

Üretime yeniden başlamanın çarkları döndürmek için gerekli olduğuna dikkati çeken Haydar Yenigün, "Ben ne zaman normale döneceğimizi bilmiyorum ve inanın kimse bilmiyor" dedi

Fotoğraf: AA

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından yeniden üretime başlamanın sıkıntılı ancak gerekli olduğunu söylerken maliyetlerde ciddi bir artışın yaşanacağını ifade etti.

Sözcü gazetesinden Emre Özpeynirci, Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün’ün sektörle ilgili değerlendirmelerini köşesine taşıdı.

Yazıya göre Yenigün “Daha önce hiç pandemi yaşamadık dolayısıyla ne yapacağımızı esasında bilmiyoruz” yorumunu yapan Yenigün, “Biz normale ne zaman döneceğimizi bilmediğimiz için bunu, ‘yeni normale dönme çalışması' diye değiştirdik. Üretime yeniden başlamak çok sıkıntılı, çok zor ve çok maliyetli ama çarkların dönmesi için gerekli” diye konuştu.

“Aynı ekiple çok daha az araç üreteceğiz”

Yenigün’ün diğer değerlendirmeleri şöyle:

Sosyal mesafe kuralları gereği aynı ekiple çok daha az araç üreteceğiz. Biz Ford Otosan olarak eskiden günde 1500 araç üretirken, şimdi ister istemez 500-600 adet üreteceğiz. Bu da her bir aracın maliyetini ciddi şekilde artıracak.

“Farklı çalışma saatleri oluşacak”

Eskiden fiks bir maliyetle yaşarken şimdi bu ciddi şekilde artacak. Bu katlanılabilir bir durum değil. İşin maddi kısmı olduğu kadar psikolojik kısmı da var. Mesafe kuralları nedeniyle eskisi gibi herkesi aynı anda fabrikaya getiremeyeceğimiz için farklı çalışma saatleri oluşacak. Hiç kolay değil ama ne yazık ki bazı arkadaşlarımızı 5'te işe getireceğiz. Bir grup çalışanı ise işe getiremeyeceğiz. Ben ne zaman normale döneceğimizi bilmiyorum ve inanın kimse bilmiyor.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU