İlknur hemşire de koronavirüse yakalandı, testi negatifken hastalık tekrar nüksetti

Belçika’dan yapılan tahliye operasyonuna da katılan hemşire İlknur Kaleci Türkiye’de hastalığa ilk yakalananlardan biri. Kaleci’nin Kovid-19 testi negatife dönmüşken hastalığı tekrar nüksetti. Şimdi sağlığına kavuştu

Fotoğraf: Habertürk

Koronavirüse yakalanıp iyileşene binlerce kişi arasında 2 çocuk annesi hemşire İlknur Kaleci de vardı.

Türk vatandaşlarının Belçika’dan tahliye edildiği operasyona da katılan Kaleci, 17 Mart’ta Türkiye’e gelmiş ve kendisine idari izin verilmişti. 19 Mart’ta ilk semptomları görülen Kaleci’nin 22 Mart’ta yaptırdığı Kovid-19 testi pozitif çıktı. 28 Mart’a kadar tedavi gören ve testi negatife dönen Kaleci’nin hastalığı tekrar nüksetti.

Hastalık ikinci kez nüksettiğinde...

“Evdeki tedavimin ilk 10 günü çok iyiydi ancak her şey yolunda giderken mide bulantısı, kusma ve ishal tekrar başladı” diyen Kaleci, “Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne tekrar ambulansla gittim ve koronavirüs tomografisinde akciğer bulgusu olan 'Buzlu cam' görüntüsüyle karşılaştık. Yani 6 günlük ilk tedavi ve negatife döndükten sonra hastalık ikinci kez nüksettiğinde akciğerimde böyle bir bulgu ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Kaleci yaşadıklarını Habertürk’ten Alper Uruş’a anlattı. 

“Hastalık herkeste farklı seyredebiliyor”

“Hastalığın ortaya çıktığı ve sonraki süreçte, ben günde 1 kez belki öksürdüm belki öksürmedim. Yani bu hastalığın seyri, herkeste farklı olabiliyor. Tat ve koku almada sorun yaşayan, başka hiçbir belirtisi olmayan vakalar var. Sadece öksürük ya da sadece baş ağrısı semptomu olan pozitifler söz konusu” diyen Kaleci şunları söyledi:

Ben Türkiye'deki ilk vakalar arasında yer aldım. Hastanede yattığım dönemde, dört duvar arasında, 'Acaba kurtulabilir miyim?' sorusu aklıma geldi. Çin'deki, İtalya'daki o görüntüleri düşündüm ve o dönem bu kadar çok sağlığına kavuşan insan olmadığı için de hastalığın solunum kaybıyla son bulacağı süreci aklıma geldi. O dönem özellikle sosyal medyadan, 'Bana iyileşen birini bulun' dedim. İtalya'da pozitif olup iyileşen doktor Sude hanımın videosunu izlediğimde oldukça rahatladım.


Habertürk

 
 

DAHA FAZLA HABER OKU