Kürkçü'den Akşener'e "konum" tepkisi: Gladio'nun Asena'sı

"HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz" açıklaması yapan  İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e Kürkçü'den "Ben sizi Gladio terör örgütünün Asena'sı olarak konumlandırıyorum" tepkisi geldi

Ertuğrul Kürkçü, HDP'yı PKK'nın yanında konumlandırdıklarını söyleyen Meral Akşener'e cevap verdi / Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik açıklamalarına Ertuğrul Kürkçü tepki gösterdi.

Kürkçü Twitter'da yaptığı açıklamada, Akşener'i "Gladio'nun Asena'sı" olarak suçladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kürkçü, Akşener’in faili meçhul cinayetlerin yoğun olduğu 1990’lı yıllarda İçişleri Bakanı olmasına gönderme yaparak, “Ben sizi Gladio terör örgütünün Asenası olarak konumlandırıyorum” dedi.

 

Akşener ne demişti?

Haber Global TV’de 'Jülide Ateş ile 40' programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme ilişkin soruları yanıtlamıştı.

Ateş'in "İYİ Parti HDP'yi nereye konumlandırıyor?" sorusunu Akşener, HDP'yi 'PKK'nın uzantısı olarak gördüklerini' söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: 

"PKK, terör örgütünün yanına konumlandırıyor. Hep bunu söyledik. Millet İttifakı'nın bileşenlerine baktığınız zaman, 24 Haziran'da Demokrat Parti var, Saadet Partisi var, İYİ Parti ve CHP var. Yerel yönetimlerle ilgili sadece İYİ Parti ve CHP var. Seçmen oy vermiştir ona söyleyecek bir sözümüz yok. Yani seçmenler hiçbir zaman hiçbir siyasi partini tapulu malı değildir. Sayın İmamoğlu'nun üzerinden hadiseye baktığımız zaman o 800 bin farkın aşağı yukarı ölçümlere göre 3 milyon insan üzerindeki seçmenin AKP'li olduğu görülüyor. Çünkü 31 Mart 325 bin AKP seçmeni sandığa gitmedi. 398 bin civarında da CHP seçmeni sandığa gitmedi. Dolayısıyla AKP-MHP-İYİ Parti-Saadet Partisi seçmeni ittifak olmamasına rağmen bütün farklı siyasi görüşlere geçmişte oy veren seçmen İstanbul'da 800 bin farkla Sayın İmamoğlu'nu seçti."

DAHA FAZLA HABER OKU