Danny Boyle ünlü korku filmindeki zombileri daha korkunç hale getirmek için özel bir yöntem denemiş

Boyle yaşayan ölülerin tasviri konusunda kuralları yıkmıştı

(IMDb)

28 Gün Sonra'nın (28 Days Later) virüslü zombileri şimdiye kadar ekranda görülen en korkunç zombiler arasında yer alıyor.

Danny Boyle'ın filminde Rage (öfke) virüsüyle enfekte olmak insanları, George A. Romero'nun Living Dead filmleri ve TV dizisi The Walking Dead de dahil olmak üzere, genellikle popüler kültürde görülen zombilerden çok daha farklı bir versiyona çeviriyor.

Bu film ve TV şovları zombileri yavaş ve kolaylıkla kaçınılabilir tasvir ediyor, insanların canını tehlikeye sokan genellikle sayıları oluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bununla birlikte Boyle ve senarist Alex Garland, zombilerini gerçekten hızlı yapmaya karar vererek 2002 yapımı korku filmi 28 Gün Sonra'da farklı bir yaklaşım izlemişti.

Temmuz 2019 tarihli yeniden gün yüzüne çıkan bir röportajda konuşan Boyle, PeopleTV'ye zombilerin yürümek yerine koşması kararının bu film tarzında işlerin nasıl yürüdüğünü bilmemesi nedeniyle alındığını söylüyor.

Yönetmen röportajda, “Gerçekten korkutucu olmalarını söyledim, sadece 'argh' diyerek etrafta dolanamazlar aksi takdirde basitçe onlardan uzaklaşabilirsiniz” ifadelerini kullanıyor.

Karakterlerin hayatının tehlikede olduğu hissini verebilecek doğru insanları bulmak için Boyle düşünüp olabilecek en hızlı insanlara, atletlere başvurmaya karar vermiş.

Yönetmen, “Sporcuların, genellikle trajik bir şekilde 30'lu yaşlarında kariyerlerini sonlandırdıktan sonra gidip süpermarket açmak, akrobatik hareketler yapmak gibi şeyler için iş buldukları bir ajans var” dedi.

Onları zombi olarak tuttuk, bu yüzden size koştuklarında hayli korkutucu oluyordu.

Sonuç 2007 tarihli devam filmi 28 Hafta Sonra'da (28 Weeks Later) da tekrarlandı.

The Independent'a verdiği demeçte Boyle, 28 Ay Sonra'ya (28 Months Later) ilişkin “harika” bir fikri olduğunu söyledi.

“Alex’le üçüncü bölüm için muhteşem bir fikrimiz var. Gerçekten de iyi” ifadelerini kullanan yönetmen sözlerine şöyle devam etti: 

İlk film, zombi dram filmlerinde biraz dirilmeye yol açmıştı ve bu filmlerden hiçbirine gönderme yapmıyor. Hiç bayat hissettirmiyor. (Alex) şu anda kendi projesini yönetmeye odaklanmış durumda, o yüzden bu şimdilik gerçekten muallakta ama tam bir ne olacağını hiç bilemezsiniz durumu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU